Jak připravit zakysanou smetanu ze dvou ingrediencí: Nic jednoduššího nenajdete
Zakysaná smetana je mléčný výrobek, který se získává fermentací tuku z mléka - smetany. Následuje očkování bakteriemi mléčného kvašení. Výsledkem je sladkokyselá smetana s univerzálním využitím v kuchyni.
Pokud zapomeneme koupit zakysanou smetanu a nemůžeme se bez ní obejít, připravíme si ji sami jen ze šlehačky a citrónové šťávy. Trvá to jen půl hodiny a je hotovo. Poradíme vám, jak na to, abyste byli s výsledkem spokojeni.
Mohlo by vás zajímat
Jak si doma vyrobit zakysanou smetanu
Potřebujeme k tomu pouze dvě ingredience:
- Smícháme 250 ml smetany ke šlehání s citrónovou šťávou z půlky citrónu.
- Misku necháme stát při pokojové teplotě asi 20–30 minut. Směs během té doby zhoustne.
- Přikryjeme ji a uchováváme v ledničce. Odebíráme podle potřeby.
Domácí kysanku můžete používat stejně jako tu koupenou. Pro její snadnou stravitelnost je zejména pro seniory nebo děti daleko vhodnější než tučná smetana.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Pestré využití citrónů v kuchyni. Od polevy až po citrónovou šťávu
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Jídla ze zbytků mohou být hvězdami jídelníčku: Smaženka stojí pár korun, mrkvovou pomazánku máte za chvilku
Komentáře