Francouzské brambory - jak je připravit podle oblíbených receptů. Jaké použít brambory, co k nim přidat a jak vše zapéct
Na francouzské brambory je mnoho receptů a každá rodina si je připravuje po svém. Základem jsou zapečené brambory v troubě, ale dále se už naše recepty liší. Výsledkem jsou rozdílné varianty chutného pokrmu, který stejně nazýváme.
Oblíbené zapékání v troubě
Při zapékání v troubě, oblíbené přípravě pokrmů, využijeme často jídla, která nám zbyla z předešlého dne nebo si je dopředu s tímto záměrem připravíme. Oblíbeným základem jsou nejen těstoviny, ale i brambory. Přestože se někdy jedná o využití "zbytků", výsledek je velmi chutný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit francouzské brambory
Na výběr máme mnoho receptů - některé recepty počítají se syrovými bramborami, jiné s uvařenými. Vaječnou zálivkou brambory zalijeme buď ještě před vložením do trouby, nebo až v průběhu pečení. Zužitkujeme uzeninu, zeleninu, strouhané sýry, uvařená vajíčka i houby.
Brambory jsou základ
Jaké přidat maso
Jakou přidat zeleninu
Vrstvení do vymazaného pekáčku
Jak postupovat v průběhu pečení
Povrch hotového pokrmu by měl být po zapečení zbarvený do zlatova, s křupavou kůrčičkou. Ta by však neměla být tvrdá, ani vysušená. Brambory výborně chutnají s kyselou okurkou. Inspiraci, jaká další oblíbená jídla z brambor můžeme připravit, najdeme v dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Komentáře
17. 9. 2023 02:50
17. 9. 2023 02:48
21. 1. 2023 14:33
V Čechách tak ako aj na Slovensku prevláda mienka, že Francúzi recept na Francúzske zemiaky nepoznajú podobne ako Španieli na Španielske vtáčky.
Viete si predstaviť ako by asi naši predkovia vyslovovali francúzsky názov na toto jedlo?
Jednoducho ho premenovali na Francúzske zemiaky.
Podobne to je aj so Španielskymi vtáčkami (Niños envueltos alebo Rollitos de carne rellenos).
25. 11. 2022 01:22