Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory

yanull yanull
Francouzské brambory

Pravé francouzské brambory se připravují ze syrových brambor. U nás většinou z vařených - do vymazané zapékací misky se rovnají plátky brambor, které se ochutí a prokládají cibulí a masem, nejčastěji uzeným. Poslední je vrstva brambor, která se zalije vajíčky, rozmíchanými ve smetaně. Pokrm se zapéká v horké troubě.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Povidla

Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením do té doby,… Číst dál

Povidla

Praganda

Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál

Pražení

Pražení je proces, při které se suroviny tepelně upravují na pánvi, nebo v zařízeních k tomu… Číst dál

Pražení

Prejt

Jsou dva druhy prejtů, jeden se připravuje z krve a vařených krup, druhý je jitrnicový, jsou v něm… Číst dál

Prejt

Pribiňák (Pribináček)

Pribináček je tradiční našlehaný dezert pro děti, z tvarohu a smetany, vyráběný pod tímto názvem od… Číst dál

Prosciutto

Prosciutto je italská sušená šunka, která se krájí na velmi tenké plátky. Řada regionů má své… Číst dál

Prosciutto

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více