Čokoládová pěna podle videonávodu: Je vynikající, snadná a jen ze dvou surovin
Čokoládová pěna, nebo moderně řečeno čokoládový mousse, je nadýchaná dobrota. Využijete ji při přípravě dortů nebo dezertů, ale i ona samotná je vynikající dezert. Stačí jen přidat ovoce a můžete mlsat.
Jak milovníci čokolády zahlédnou něco hnědého, už se toho domáhají. Čokoláda je známé afrodiziakum i dodavatel energie, dokáže dokonce způsobit závislost. Pojďme se podívat na jednu z možných úprav čokolády, a to čokoládovou pěnu, kterou připravíte z pouhých dvou surovin.
Výroba čokoládové pěny
Potřebujete jen kvalitní hořkou čokoládu a vodu.
- Rozlámanou čokoládu dejte do mixéru a zalijte vodou.
- Umixujte dohladka, což potrvá asi 2 minuty.
- Hotovou směs nalijte do misek nebo skleniček a dejte do ledničky.
- Druhý den už jen stačí čokoládovou pěnu dozdobit ovocem.
Už úplně vidíme ty pečlivě vyškrábané misky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře