Který chřest se musí oloupat a jak jednoduše na to, vám prozradí naše názorné video
Chřest je okrasnou rostlinou a zároveň lahodnou zeleninou, která nesmí chybět v jarním rodinném jídelníčku. Preferujete zelený nebo bílý chřest, máte již oblíbený recept a víte, jak chřest jednoduše oloupat?
Ať už jste milovníci této svěží křehké pochoutky, nebo s chřestem v receptech právě začínáte, jistě se vám bude hodit tip na jeho loupání. Jestli jste zakoupili zelenou variantu, loupat nemusíte, nebo jen spodní část, ale pokud máte chřest bílý, musí slupka dolů:
- Zeleninu pečlivě omyjeme.
- Chřest loupeme škrabkou na brambory po celé délce.
- Poté odlomíme spodní dřevnatou část, která tvoří cca 1/3 délky chřestu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chřest v naší kuchyni
Jedná se o velmi univerzální surovinu, ke které stačí zvolit vhodnou přílohu, nebo může sama být přílohou k výbornému kousku masa. Příprava chřestu má také velké rozpětí od zapékání, přes smažení, vaření až po grilování a výjimkou není ani chřestová polévka. Sezóna chřestu začíná v dubnu a končí se začátkem léta, do té doby máme pro vás receptář plný lákavých nápadů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Komentáře