Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
Při rozvalování křehkého lineckého nebo perníkového těsta se často stane, že neustálým podsypáváním moukou se do těsta zapracuje víc mouky, než potřebujeme. Lze tomu předejít jednoduchou vychytávkou.
- Rozstříhneme větší mikrotenový sáček nebo uřízneme z potravinové fresh fólie přiměřený kus, kterým pokryjeme vál.
- Položíme těsto a začneme zlehka rozvalovat válečkem. Na těsto netlačíme.
- Rozválíme na požadovanou sílu, vykrájíme tvary a přeneseme na plech.
- Zbytky shrneme, krátce propracujeme a můžeme opětovně použít.
Co dělat, když se těsto lepí?
Tip: pokud se těsto přesto k fólii lepí, můžeme lehounce před prvním válením poprášit fólii moukou. Pokud se těsto lepí i na váleček, položte i navrch na těsto jeden díl sáčku nebo fólie a válejte přes ni.
Tímto způsobem máme jistotu, že těsto zůstane v původním složení bez nadměrného množství mouky, nebude praskat a dobře ho od fólie zvedneme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Velký přehled nejlepších těst na cukroví: Uděláte si linecké, kokosové nebo kávové?
Komentáře