Svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Tak tahle bábovka není žádná dusivka. Nadlehčuje jí prášek do pečiva a ještě ušlehaný sníh z bílků. Pokud budete chtít být kreativní, část těsta obarvěte kakaem a…
Uvařte si k obědu nestárnoucí klasiku z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků. Houby spolu s cibulovým základem vytvoří naprosto dokonalou a silnou omáčku. Recept je…
Kysané zelí se řadí mezi superpotraviny. Obsahuje totiž vysoké množství vitaminu C a vlákniny. Stojí tedy za to, ho zařadit do svého jídelníčku. Vyzkoušejte tento recept…
Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…
Určitě znáte klasický sypaný koláč s pudinkem. Tento recept se mu hodně podobá, ale je připravený s tvarohovou náplní a šťavnatým ovocem. Příprava je velmi jednoduchá a…
Klasická zelná polévka neboli zelňačka je plná kyselého zelí a voňavého uzeného masa. Příjemně zahřeje a krásně provoní celý dům. Můžete ji zjemnit smetanou, osladit…
Luštěninové polévky jsou vydatné a v chladných dnech nejen zasytí, ale také zahřejí. Uvařte si třeba lahodnou polévku s bílými fazolemi a klobásou podle našeho receptu.…
Jak už název napovídá, tyto řezy jsou velmi snadné a rychlé na přípravu. Budete potřebovat jen několik základních surovin, které máte doma vždy po ruce. Voňavé kakaové…
Hrnečková klasika našich babiček - litý borůvkový koláč. Těsto se díky své konzistenci krásně rozprostře na plechu. Díky šťavnaté náplni z borůvek skvěle chutná. Navrchu…
Hrnečková klasika našich babiček - litý borůvkový koláč. Těsto se díky své konzistenci krásně rozprostře na plechu. Díky šťavnaté náplni z borůvek skvěle chutná. Navrchu…
Maso potřeme předem připravenou směsí z fefe pasty, česneku, koření a hořčice, obalíme v hl. mouce a zprudka osmahneme na rozehřátém sádle.Na dno pekáčku dáme nakrájenou…
Rychlý a nenáročný moučník, do kterého můžeme zužitkovat přezrálé banány, které jsou velmi bohaté na vitamíny. Takže si nejen pochutnáme, ale uděláme něco i pro svoje…
Máte bohatou úrodu jablek a nechcete péct stále jen štrúdl? Vyzkoušejte lahodnou šťavnatou buchtu podle našeho receptu a určitě ji zařadíte mezi vaše stálice. Podzimní…
Luštěniny jsou stále hodně opomíjenou surovinou, a to je veliká škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je…
Tento typ amerických brownies se u nás rychle zabydlel. Je to na přípravu zcela nenáročný a ve výsledku čokoládový, chutný a šťavnatý moučník. Navíc je zcela ideální na…
Přestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha strávníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už…
Mrkev je velmi zdravá zelenina a její nasládlá chuť s měkkým a šťavnatým vepřovým masem je skvělá kombinace, která musí být součástí vašeho rodinného jídelníčku. Bude…
Oblíbený recept pro všechny milovníky hub. Pokud jste z lesa přišli s chudým košíčkem, zkuste hovězí plátky s žampiony. Dušené maso ve vývaru krásně zkřehne, žampiony a…
Koláčem nikdy nic nezkazíte, ten udělá radost každému mlsounovi. My pro vás máme recept na vláčný moučník z bílého jogurtu. Činí těsto nejen lehkým a svěžím, ale zvyšuje…
Řezy tak lahodné, že po nich oblížete všechny prsty, koneckonců tento zákusek to má i v názvu. Nadýchané těsto je potřené žloutkovým krémem a to vše je pod sněhovou…
Hrnkové koláče jsou vděčným a zaručeným způsobem, jak rychle vykouzlit sladké a chutné pohoštění pro nečekanou návštěvu. Koláč je šťavnatý a voňavý, určitě ho nebudete…
Patříte k těm, kdo milují zavářky v polévce, ale výroba domácích nudlí se vám zdá moc zdlouhavá a pracná? Zkuste připravit drobení do polévky s pomocí kuchyňského…
Perníková buchta patří mezi velmi oblíbené moučníky na plech, a tak není divu, že můžete narazit na desítky receptů. S marmeládou, povidly, cuketou či jablky, tolik…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Slavnosti moravského uzeného a vína
Agatha Christie: Slavná spisovatelka ráda jedla, šlehačku konzumovala po litrech a na velikost porcí musel dohlížet komorník