Oloupaná jablka se hodí do některých moučníků a chystáme je malým dětem. K loupání nám stačí ostrý nožík nebo škrabka
Jablečná slupka obsahuje řadu vitamínů, živin a minerálů, proto se do loupání pouštíme, jen pokud k tomu máme důvod. Jinak si jablíčka dopřejeme raději se slupkou.
Práci s loupáním jablek si dáme, má-li být náš jablečný moučník opravdu jemný a lahodný. Slupka sice obsahuje mnoho živin, ale pokud máme k dispozici pouze jablka stříkaná, znamená to, že jsou ve slupce ve větší míře obsažené některé látky z postřiků na ovoce. I to je důvod, proč jablka pro naše nejmenší loupeme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rychle oloupat jablko
Pro loupání zvolíme vhodný nástroj:
- Ostrý malý nůž používáme nejčastěji. Dáváme pozor, abychom se nezranili. Slupku se snažíme okrajovat co nejtenčí.
- Ruční škrabka umožňuje mnohem rychlejší loupání. Navíc je díky ní okrájená slupka velmi tenká.
- Můžeme si koupit mechanickou škrabku na ruční pohon (tzn. loupač jablek). Tento jednoduchý přístroj umožní z jablek rychle okrájet slupky ve tvaru tenkých spirál a potěší všechny ty, kdo mají rádi přístroje.
- Vrtačka a škrabka - kuriózní kombinace této dvojice umožní velmi rychlé okrajování slupek. Na vrtačku narazíme jablko ohryzkem, vrtačku zapneme, v druhé ruce držíme škrabku a slupku velmi rychle okrájíme. Tento populární způsob ale kvůli bezpečnosti určitě nedoporučujeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rychle odstopkovat rybíz. Jednoduchý postup nám ušetří čas, mísu rybízu odstopkujeme během chvilky
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jablečné čatní: Do pikantní indické omáčky z českých jablek patří cibule, typickou chuť dodá kombinace chilli a skořice
Komentáře