Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ještě jste neochutnali tuto severoafrickou přílohu? To musíte napravit. Kuskus je považován za zdravý pokrm a můžete jím v jídelníčku nahradit rýži, těstoviny i bulgur. Že je jeho příprava snadná, to vám dokáže naše video.

Kuskus je někdy označován jako těstovina, neboť se také vyrábí z pšenice, prosa či ječmene. Obsahuje potřebné vitaminy, minerály i důležitou vlákninu. Poradíme vám, jak správně připravit perfektní kuskus, aby z něj nebyla kaše ani suchá hmota:

  1. Do mísy vysypeme 50 g kuskusu (na 1 porci).
  2. Zalijeme dvojnásobným množstvím silného vývaru nebo vody (tedy v poměru 1 díl kuskusu na 2 díly tekutiny).
  3. Jemně promícháme a přikryjeme pokličkou (talířem) na cca 10 minut.
  4. Poté opět promícháme již připravený kuskus, který nabyl na objemu a pojal vůni a chuť vývaru.

Kuskus v české kuchyni

Věděli jste, že kuskus má na svou přípravu i speciální hrnec s názvem kuskusiér? Kuskus můžete připravit jako rychlou přílohu k masu, ale také jej použít do sladkého dezertu nebo lehkého salátu. Pokud si nevíte rady, pomůže vám náš receptář.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více