Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskus máme hotový rychle, snadno a chutně. Jak ho připravit podle sedmi nejoblíbenějších receptů
Top recepty

Kuskus připravíme během chvilky. Použití je velmi univerzální, podobné jako u rýže, bulguru nebo těstovin. Stačí ho zalít horkou vodou, posolit, zamíchat vidličkou a nechat 10 minut stát. Pak přidat trochu másla nebo olivového oleje.

Jednoduché vaření s kuskusem

Kuskus je tradiční severoafrické jídlo z pšenice, prosa nebo ječmene. Snadno přijímá chutě a vůně. Nevaří se, pouze zalévá - buď vařící vodou nebo vařícím vývarem či pokrmem. Používá se jako rychlá příloha, připravují se z něho rizota a saláty. Můžeme ho zapékat a přidávat do polévek jako zavářku.

  1. Bylinkový kuskus sypaný parmazánem
  2. Kuskus zapečený s cuketou
  3. Kuskus se sýrem cottage a zeleninou
  4. Houbový kuskus
  5. Kuskus se sušenými rajčaty
  6. Kuskus se špenátem
  7. Kuskus à la rizoto

1. místo

Bylinkový kuskus sypaný parmazánem je odlehčené jídlo, které budeme mít na stole doslova během několika minut. Kuskusu dá výbornou chuť smetana a silný zeleninový vývar. Navíc jsou v něm čerstvé bylinky a třený česnek. Parmazánem sypeme porce při podávání.

2. místo

Kuskus, tentokrát zapečený s cuketou, můžeme zapékat i s další zeleninou. Neutrální chuť kuskusu doplníme výraznými chutěmi koření a dalších surovin. Kuskus při zapékání na povrchu pokryjeme zeleninou, aby se nevysušil a nevytvořil tuhý povlak.

3. místo

Podle tohoto receptu kuskus doplníme na másle orestovanou mrkví, kapií, cibulkou a lilkem. Na závěr přidáme sýr cottage a čerstvé bylinky. Podobně můžeme pokrm připravit i s další zeleninou. O výbornou chuť se postará vhodně zvolené koření.

4. místo

Na houbový kuskus využijeme směs lesních hub. Na tuku orestujeme cibulku, přidáme česnek a nakonec pokrájené houby. Po tepelné úpravě přidáme kuskus a dobře ochutíme. Kdo chce, pokrm ještě doplní čerstvými bylinkami a strouhaným sýrem.

5. místo

Sušená rajčata si získala v naší kuchyni oblibu. Snadno připravíme další rychlovku, na kterou je využijeme. Nejprve rajčata osmažíme na olivovém oleji, přidáme k nim nakrájený česnek, olivy a kapary. Nakonec přimícháme kuskus a nakrájenou čerstvou petrželku

6. místo

Další výborná kombinace tentokrát potěší milovníky špenátu. Výbornou chuť dá pokrmu česnek a zakysaná smetana. Místo vody zalijeme kuskus zeleninovým bujónem. Hotový pokrm posypeme strouhaným sýrem. Během chvilky můžeme podávat.

7. místo

Kuskus je dobrým základem pro jídla typu "rizoto". Můžeme využít svou fantazii a možnosti. Podle našeho receptu připravíme žampiónové rizoto, ochucené česnekem a petrželovou natí. Tentokrát přidáme i mascarpone.

Snadno a rychle s kuskusem

Někdo na kuskus nedá dopustit, jiný mu zatím nepřišel na chuť. Populární je mezi studenty. Připravit ho můžeme se zeleninou, luštěninami, sýry či masem. Dá se připravit i nasladko - doplníme ho smetanou, ovocem, semínky a ořechy.

Kuskus se vyplatí mít doma po ruce. Hodí se, když spěcháme a potřebujeme mít rychle hotové syté jídlo. Navíc patří mezi jídla, která jsou oblíbená při dietách a do naší kuchyně vnese něco z exotiky.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář