Jak uvařit oblíbenou koprovou omáčku. Jak ji zahustit a ochutit podle osvědčených receptů
Koprová omáčka patří mezi nejmilejší omáčky našeho dětství. Můžeme ji podávat s bramborami nebo s knedlíkem, výborně chutná s vařenými vajíčky. Kdo chce, dá si k ní hovězí maso. A jaké jsou nejoblíbenější recepty na tuto omáčku?
Kopr dá omáčce tu správnou chuť
Koprová omáčka a polévka jsou hlavním důvodem, proč pěstujeme na zahradě kopr. Jenže období, kdy si ho můžeme natrhat čerstvý, je krátké. Nejjednodušší způsob, jak ho uchovat, je mražení - mrazíme ho jemně nakrájený, co nejdříve po sklizni. Pak postupně podle potřeby odebíráme.
Mohlo by vás zajímat
Koprová omáčka zahuštěná jíškou
Na "koprovku" si nejprve připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme vodou nebo vývarem. Povaříme a osolíme. Přilijeme smetanu (ke šlehání nebo na vaření) a na závěr omáčku jemně přisladíme a přikyselíme. Lze použít ocet, citrónovou šťávu nebo trošku kyselé smetany.
Koprová omáčka zahuštěná záklechtkou
Jinou možností, jak zahustit koprovou omáčku je záklechtka - ve vodě co nejlépe rozmícháme hladkou mouku, kterou přidáme do polévky a povaříme. Místo vody lze k rozmíchání mouky použít mléko nebo smetanu.
Co podávat k omáčce
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 15 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Nejlepší koprová omáčka jako od babičky? Držte se těchto zásad a dopadne to na jedničku!
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Komentáře