Jak rychle zchladit vývar? Ve studené vodě, na ledu i na sněhu, v chladném sklepě nebo v ledničce
Vývar musíme rychle zchladit, jestliže ho chceme uchovat do zásoby. Pomalé chladnutí může v létě způsobit zkysnutí polévky nebo částečnou ztrátu jeho chuti. Pokud vývar necháme chladnout příliš dlouho, není vhodné ho pak dále uchovávat nebo mrazit.
Mohlo by vás zajímat
Vývar můžeme zchladit několika způsoby
Rozhodujeme se podle toho, jestli je léto nebo zima.
- Hrnec s vývarem postavíme do větší nádoby se studenou vodou, kterou několikrát dolijeme, aby byla stále chladná.
- Hrnec s polévkou obsypeme ledem (pokud vlastníme výrobník ledu) nebo pokud máme zásoby ledu v mrazničce.
- V zimě postavíme zakrytý hrnec jednoduše do sněhu a několikrát k němu sníh přihrneme.
- V létě necháme vývar chladnout ve sklepě, v komoře nebo v koupelně na dlaždičkách.
- Částečně vystydlý masový vývar můžeme uložit do ledničky, kde ho necháme přes noc.
Nejlepší a nejsilnější polévky jsou z hovězího masa a z kuřecího masa. Víte, jak uvařit kuřecí vývar? Pomůže vám naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Guláš na slanině s francouzskou hořčicí
Přidáno před 5 hodinami
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 10 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno 17. 6. 2024 16:27
Komentáře