Crème brûlée zvládnete i bez flambovací pistole. Videonávod vám poradí s postupem
Připravte si s námi lahodný francouzský dezert Crème brûlée, s dokonale křupavou karamelovou krustou na povrchu, kterou zvládnete připravit i bez flambovací pistole. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak na to.
Crème brûlée je lahodný francouzský dezert, který se připravuje z custardu a křupavé karamelové krusty na povrchu. Custard je hustý krém, který svojí konzistencí připomíná pudink a připravuje se ze žloutků, smetany, cukru a vanilkového lusku. Bez dokonale opálené karamelové krusty by to nebylo pravé Crème brûlée. Ve videonávodu vám ukážeme, jak tuto krustu připravit doma i bez flambovací pistole a výsledek bude skvěle lahodit oku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduchý postup přípravy
Na dokončení dokonalého dezertu budete potřebovat připravené Crème brûlée v malých mističkách, cukr a troubu.
- Na každou připravenou mističku Crème brûlée dejte lžíci cukru.
- V troubě si připravte program gril a předehřejte ji na 180 °C.
- Takto připravené misky dejte na plech a vložte do trouby na horní mřížku.
- Zapékejte přibližně 4 minuty.
- Výsledkem bude krásná křupavá karamelová krusta.
Vyzkoušejte i další recepty na dokonalé Crème brûlée.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 5 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 8 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 9 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 20 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 23 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Komentáře