Lívance pro začátečníky: Jednoduché těsto lze připravit i do zásoby
Lívance jsou placky z jemného těsta, podobné palačinkám. Naše babičky připravovaly lívance z litého kynutého těsta, ale v současnosti je známější jednodušší varianta, kterou lze připravit velmi rychle i k snídani.
Také jste pozorovali babičku, jak opéká kynuté placičky, plné praskajících bublinek? Lívance byly často k obědu s bílou kávou, potíraly se máslem a sypaly skořicí s cukrem. Americké lívanečky jsou jednodušší a rychlejší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit lívance pro začátečníky
Příprava je snadnější, pokud si připravíme do dvou misek suché a mokré směsi:
- Umícháme směs ze 150 g hladké mouky, špetky soli a 1 prášku do pečiva.
- V jiné misce smícháme 1 vejce, 250 ml mléka a 2 lžíce oleje.
- Pomocí šlehače vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet.
- Na pánev s horkým máslem nebo olejem lijeme malé placičky a opékáme je.
- Na talíři potíráme lívance džemem nebo je pokapeme rozpuštěným máslem a sypeme skořicovým cukrem. Také je můžeme polít javorovým sirupem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Javorový sirup je sladký, přesto zdravý. Objevil ho indiánský náčelník máchající sekerkou
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Komentáře