Slané avokádové lívance

Suroviny 8 lívanců

1 zralé avokádo
3/4 hrnku rostlinného mléka (sojové, mandlové, rýžové)
2 vejce + vejce na volská oka
3 vrchovaté lžíce pohankové mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku
sůl
kokosový olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Avokádo rozkrojíme a lžící ho vydlabeme do větší mísy. Přidáme 2 vejce, mléko, sůl a vše rozmixujeme dohladka.

  2. K rozmixované směsi postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a metličkou vypracujeme hladké těsto na lívance.

  3. Lívance smažíme dozlatova na pánvi, kterou jsme si předem lehce vymazali kokosovým olejem. K lívancům podáváme volské oko nebo míchaná vejce.

Poznámka od kuchařky

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Slané avokádové lívance

  • Miloš Miloš(neregistrovaný)

    Recept obsahuje fajn suroviny umožňující jeho použití i těm, kteří mají problém s lepkem a kravským mlékem. V poloviční verzi, tedy 4 lívance a 1 volské oko má toto jídlo energetickou hodnotu cca 1750 kJ, což by mohlo odpovídat běžnému příjmu průměrné ženy, jejímž cílem není redukce tělesné hmotnosti. Podíl z celkové energetické hodnoty je : sacharidy 20%, bílkoviny 17% a tuky 63%, což je extrémně vysoký podíl, jehož třetinu tvoří tuky rostlinné, což je pozitivní. Vzhledem k těmto hodnotám bych tento recept použil pouze jako zajímavou variantu pro ojedinělé příležitosti, ale nikoliv jako jídlo pro pravidelnou ;-)stravovací rutinu.

    Odpovědět

Tématické fráze: slané lívance avokádové recepty recept na slané lívance smažení lívance lívance recept slane lívance s avokádem recept lívance slane slané lívanečky recept