Šlehačkové polštářky s jahodami připravíte podle videonávodu. Jsou dokonalé
Dezert jako ze špičkové cukrárny? Dokonale vypadá, skvěle chutná a připravíte ho jednoduše a snadno doma. Šlehačkové polštářky z listového těsta s čerstvými jahodami jsou velmi rychlé, jednoduché a výsledek vás určitě mile překvapí.
Listové těsto je skvělý pomocník, díky kterému můžete jednoduše a snadno vykouzlit dokonalý dezert z pohodlí vašeho domova. Tyto šlehačkové polštářky jsou přímo pastvou pro oči. K jejich přípravě poslouží hotové listové těsto, které po upečení naplníte šlehačkovým krémem a doplníte čerstvými jahodami. Na závěr jen posypete moučkovým cukrem a lahodný dezert bude na světě.
Mohlo by vás zajímat
Příprava šlehačkových polštářků
Na přípravu budete potřebovat: 1 balení listového těsta, 250 ml šlehačky ke šlehání, 5-6 jahod, jahodovou marmeládu, moučkový cukr a vejce k potření.
- Plát listového těsta rozkrájejte na obdélníčky, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct.
- Po upečení nechte vychladnout.
- Poté pomocí vroubkovaného nože položeného na plocho kousky rozřízněte napůl.
- V míse vyšlehejte šlehačku dotuha.
- Můžete začít plnit: Na spodní díl obdélníku dejte nejprve jahodovou marmeládu.
- Na ni přidejte vyšlehanou šlehačku a na závěr ještě čerstvé jahody.
- Přiklopte horní polovinou korpusu.
- Posypte moučkovým cukrem.
Zkoušeli jste už doma péct z listového těsta? Není to žádná věda, vyzkoušejte třeba tento skvělý tip.
Do komentáře nám dejte vědět, jak vám šlehačkové polštářky chutnaly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Komentáře