Jak pěstovat a používat tuřín? Opomíjená zelenina chutí připomíná mladé kedlubny
Možná se domníváte, že tuřín je něco podřadného, co chutná nevalně. Přesto stojí za vyzkoušení, možná právě vás chuť této opomíjené kořenové zeleniny nadchne. Některé nové odrůdy chutnají totiž velmi příjemně, navíc se velmi snadno pěstují a jsou nenáročné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tuřín dříve a dnes
Dříve byl tuřín důležitou plodinou, která se snadno uskladnila pro zimní využití. Tuřín se používal obdobně jako dnes brambory. Sloužil dokonce jako krmivo pro domácí zvířata. Dnešní odrůdy ale již nemají "řepovitou" chuť, kterou se dříve tuřín vyznačoval. Naopak jsou příjemně nasládlé a mnohem jemnější. Chutí připomínají mladé kedlubny.
Tepelná úprava i konzumace zasyrova
Tuřín v naší kuchyni
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Guláš na slanině s francouzskou hořčicí
Přidáno před 3 hodinami
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 8 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře