PAŠTIKOVÉ TAŠTICKY S MANGOVÝM SALÁTEM
25. 12. 2014 Vaření
I z jednoduchých ingrediencí, pokud jsou kvalitní, se dá vytvořit slavnostní pohoštění nebo občerstvení k romantickému večeru u sklenky vína. Pokud si se svými spolustolovníky rozdělíte práci, budete mít večeři hotovou doslova za pár minut.
I z jednoduchých ingrediencí, pokud jsou kvalitní, se dá vytvořit slavnostní pohoštění nebo občerstvení k romantickému večeru u sklenky vína.
Pokud si se svými spolustolovníky rozdělíte práci, budete mít večeři hotovou doslova za pár minut.
Taštičky
Suroviny (16 kusu): 2 Májka ve skle (po 160 g), 3 vejce, čerstvé namletý pepř dle chuti, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 polévkové lžíce brandy (nemusí být), sekané mandle, případně kmín nebo sezamové semínko, 600 g balení rozváleného listového těsta, 1 balení brusinek Hamé ve skle
Každé listové těsto rozdělte na 8 stejně velkých dílu.
Paštiku smíchejte se dvěma rozšlehanými vejci, kořením a brandy.
Na každý díl těsta položte díl paštiky.
Okraje těsta přehnete k sobě do tvaru trojúhelníku a pevně přimáčkněte. Pomažte rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi (kmínem, případně sezamovým semínkem) a upečte dozlatova.
Salát
Suroviny (4 osoby): 200 g čerstvého baby špenátu, 1 svazek ředkviček,1 mango, 100 g sýru parmazánského typu, čerstvá pažitka dle chuti
Baby špenát operte, u větších listu utrhnete stopku a blanky lístku. Špenát nechte oschnout, nekrájejte. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Mango oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Sýr nastrouhejte na dlouhé úzké pruhy škrabkou na brambory. Vše smíchejte.
Medovo-hořčičná zálivka
Suroviny (4 osoby): 4 polévkové lžíce dijonské hořčice, 2 polévkové lžíce medu, 80 ml citronové šťávy, 250 ml oleje, 1 čajová lžička soli
Všechny ingredience smíchejte a vzniklou směsí přelijte před podáváním salát.
Před podáváním přidejte dresink a posypte nasekanou pažitkou.
Ozdobte brusinkami a čerstvými bylinkami, podávejte s čerstvě připraveným salátem.
Více kulinářské inspirace najdete ZDE!
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Sladké i slané jablečné dobroty - uchování a zpracování jablek
Jablka nás provází po celý rok a dá se říct, že i po celý život. Je to jeden z prvních druhů ovoce, které dostávají už ty nejmenší děti a později si… Číst více
Luxusní žemlovka není oxymorón. Povyšte dobroty svého dětství na novou úroveň
Malé děti obecně milují sladká jídla. Ovocné… Číst více
Sladké obědy (nejen) pro děti: Jak nepřipálit krupicovou kaši a upéct dokonalou zemlbábu?
Ne každý den je posvícení a ne každý den máme… Číst více
Nejoblíbenější sladká jídla. Máte nejraději ovocné knedlíky, palačinky nebo kaše?
Druhy sladkých jídel Buchtičky a noky Dukátové buchtičky většina lidí miluje od dětství. Nadýchané buchtičky s lahodnou vanilkovou omáčkou si rádi… Číst více
Kdoule příjemně voní a chutná, potřebuje ale tepelnou úpravu. Připravujeme z ní želé a používáme ji do koláčů
Kdouloně se pěstují jako listnaté opadavé dřeviny, které na jaře působí okrasně díky krásným květům a na podzim je zdobí jejich plody. Ty připomínají… Číst více
Jak upéct nejlepší žemlovku, která chutná jako od babičky. Jednoduché, levné a rychlé jídlo z jednoho pekáče
Jednoduché a rychlé jídlo Žemlovka je velmi jednoduché sladké jídlo, do kterého zužitkujeme starší rohlíky i jablka, která by se už měla spotřebovat… Číst více
Jak se dělá žemlovka s jablky. Chutný moučník zvládnou snadno i začátečníci
Žemlovku (lidově zemlbábu) můžeme podávat ještě teplou jako hlavní jídlo, ale přijde nám k chuti i jako moučník, který budeme podávat po lehkém obědě… Číst více
Holka u plotny radí: Jak na nejlepší žemlovku? Zkuste to bez rohlíků a přidejte smetanu a rum!
Žemlovka může být obávaným školním obědem, nebo… Číst více
Královské chutě: Princezna Diana milovala „bread pudding“. Víte, kterému českému jídlu se podobá?
Dokonalá postava, kterou se princezna Diana mohla… Číst více
Rajčatová žemlovka: Jednoduché jídlo ze zásob chutná fantasticky a skvěle vás zasytí
Máte tolik rajčat, že uvažujete, že byste je snad… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Manželé se „z donucení“ pustili do přípravy hot dogů: Vyrábíme vlastní klobásy, v obchodech jsme si nevybrali, říkají
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 8 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno 10. 6. 2024 17:44
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno 10. 6. 2024 17:21
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno 10. 6. 2024 14:49
Smažená rýže zero waste
Přidáno 10. 6. 2024 14:48
Přečtěte si Zobrazit více
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro okénko: Oplatky s náplní Svěženky, Dukla či Kávěnky se daly koupit za 1,50 Kčs a dělaly se v různých příchutích
Komentáře