Burek
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu. Burek je pečené nebo smažené pečivo, které se peče z tenkého listového těsta - filo. Plnit se může mletým masem, sýrem nebo zeleninou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu. Burek je pečené nebo smažené pečivo, které se peče z tenkého listového těsta - filo. Plnit se může mletým masem, sýrem nebo zeleninou.
Věneček je zákusek, který nesmí chybět v žádné cukrárně. Základem je korpus z odpalovaného těsta,… Číst dál
Vepřová hlava má různá využití. Lze ji uvařit a podávat jako ovar s hořčicí a křenem, při… Číst dál
Vepřová kotleta patří mezi oblíbené kusy masa. Kromě tukového okraje se jedná o maso libové, často… Číst dál
Vepřové karé je vepřová pečeně bez kosti. Vepřová pečeně s kostí je kotleta. V tomto se tyto části… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál
Pickles je krátce zkvašená zelenina. Může být jednodruhová, ale častěji se používá více druhů. Ke… Číst dál
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu