Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole

yanull yanull
Fazole

Známe mnoho druhů fazolí. Zatímco hrášek můžeme konzumovat syrový, fazole v tomto stavu jsou jedovaté. Zato v kuchyňské úpravě z nich připravíme mnoho skvělých jídel - omáčky, guláše i polévky. Navíc jsou velmi zdravé, protože obsahují zinek a další minerály, bílkoviny a hlavně vlákninu, která je metlou pro naše střeva. Měly by se do jídleníčku zařazovat aspoň dvakrát týdně.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Věneček

Věneček je zákusek, který nesmí chybět v žádné cukrárně. Základem je korpus z odpalovaného těsta,… Číst dál

Věneček

Vepřová hlava

Vepřová hlava má různá využití. Lze ji uvařit a podávat jako ovar s hořčicí a křenem, při… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřová kotleta patří mezi oblíbené kusy masa. Kromě tukového okraje se jedná o maso libové, často… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřové karé

Vepřové karé je vepřová pečeně bez kosti. Vepřová pečeně s kostí je kotleta. V tomto se tyto části… Číst dál

Vepřové karé

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Větrník

Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál

Větrník

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Pickles

Pickles je krátce zkvašená zelenina. Může být jednodruhová, ale častěji se používá více druhů. Ke… Číst dál

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli