Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ghí

Již naše babičky používaly přepuštěné máslo, které nyní nazýváme ghí. Říká se mu elixír života a hodně se používá v ajurvédské kuchyni. Dlouhým zahříváním na mírném ohni vznikne bezvodný a bezmléčný máselný tuk. Má kouřový bod až 250 stupňů, proto je vhodný na smažení. Obsahuje zdraví prospěšné látky.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Taliáni

Emanuel Uggè měl italský původ, ale narodil se v Praze. Byl aktivní v různých spolcích, ale… Číst dál

Taliáni

Tamarillo (lilek rajčenka)

Oválné, až 9 cm veliké, plody tamarilla mají pevnou a lesklou slupku, pod kterou je ukrytá masitá a… Číst dál

Tamarillo (lilek rajčenka)

Tamarind

Tamarind (tamaryšek, kyselé datle, indické datle) má silně sladkokyselou chuť. Luskovité plody jsou… Číst dál

Tamarind

Tandoori masala

Tandoori masala je originální indická kořenící směs, s výraznou vůní po cuminu. Skvělá je na… Číst dál

Tarhoňa

Tarhoňa je druh těstoviny, která je s oblibou používaná na Slovensku nebo v Maďarsku. Z hrubé mouky… Číst dál

Tartaletky

Tartaletky jsou dezertem z křehkého lineckého těsta. Pečou se ve větších, ale nižších formičkách,… Číst dál

Tartaletky

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli