Omládek
Omládek je řidší drožďový kvásek, díky kterému se sníží spotřeba droždí v receptu. Delším prokvašením mouky v omládku se pak významně zvětšuje objem pečiva, zlepšuje jeho chuť i trvanlivost.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omládek je řidší drožďový kvásek, díky kterému se sníží spotřeba droždí v receptu. Delším prokvašením mouky v omládku se pak významně zvětšuje objem pečiva, zlepšuje jeho chuť i trvanlivost.
Aperitiv je malé množství alkoholu, které se podává asi 15-20 minut před servírováním jídla.… Číst dál
Podzemnici olejnou častěji známe pod názvy arašídy, buráky a buráčky. Nejsou to ovšem ořechy, jak… Číst dál
Artyčok je teplomilná rostlina, podobná bodláku. Artyčok kardový se využívá jako potravina. Je… Číst dál
Avokádo je plod hruškovce přelahodného, botanicky se řadí mezi ovoce, někdy i mezi zeleninu. Plod… Číst dál
Vigna hranatá je jednoletá rostlina, jejíž plody jsou drobné, asi 0,5 cm dlouhé fazolky s názvem… Číst dál
Bábovka je druh sladkého třeného nebo kynutého pečiva, oblíbeného nejen u nás, ale i v mnoha… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami