Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ravioli [Ravioly]

Merylas Merylas
Ravioli

Ravioli je typ plněných těstovin, původem z Itálie. Většinou jsou čtvercového tvaru a mají dvě vrstvy tenkého těsta, které jsou spojené na okrajích, a uprostřed mají náplň. Náplň není univerzální, ale liší se dle oblasti. K plnění se používá sýr, maso, zelenina, ale i mořské plody. Ravioly se servírují s omáčkami, v polévce, nebo jen pokapané olivovým olejem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Taliáni

Emanuel Uggè měl italský původ, ale narodil se v Praze. Byl aktivní v různých spolcích, ale… Číst dál

Taliáni

Tamarillo (lilek rajčenka)

Oválné, až 9 cm veliké, plody tamarilla mají pevnou a lesklou slupku, pod kterou je ukrytá masitá a… Číst dál

Tamarillo (lilek rajčenka)

Tamarind

Tamarind (tamaryšek, kyselé datle, indické datle) má silně sladkokyselou chuť. Luskovité plody jsou… Číst dál

Tamarind

Tandoori masala

Tandoori masala je originální indická kořenící směs, s výraznou vůní po cuminu. Skvělá je na… Číst dál

Tarhoňa

Tarhoňa je druh těstoviny, která je s oblibou používaná na Slovensku nebo v Maďarsku. Z hrubé mouky… Číst dál

Tartaletky

Tartaletky jsou dezertem z křehkého lineckého těsta. Pečou se ve větších, ale nižších formičkách,… Číst dál

Tartaletky

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více