Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 364 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,20 g |
Tuky | 6,35 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 43,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jedná se o jídlo ze starověku - mohlo jít o jídlo gladiátorů, legionářů. Lze kombinovat i s čočkou, cizrnou nebo fazolemi (nejsou ze starověku). Hlavní výhodou kaše ze šrotu je doba na jídlo 30-35 minut. V porovnání jídlo ze samotných krup může být až 55 minut. Rozdíly v zažití: kroupy - lepší chuť, obtížnější delší trávení (nutné kousat), šrot - méně chutné, snazší delší zažití. Výhodou je zachování obsahu vlákniny. Oproti kroupám je úspora času za měsíc. :c)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 7 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 8 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 8 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Suroviny: voda, hrách, sůl, olej olivový
Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMWR
0 názorů