Maliny - plody vhodné na dochucení mnoha receptů
Maliny jsou plody ostružiníku maliníku a při procházce v lese je nejraději mlsají děti. Keřů obsypaných růžovými bobulkami totiž bývá víc než dost. Maliny mají zároveň velké využití při vaření; dají se přidat se do jogurtů, jsou vhodné na výrobu domácí marmelády i limonádového sirupu, skvěle dochutí různé kaše a nákypy, ovocné saláty a jsou výborné do zmrzliny. Na rozdíl od jahod nebo chuťově výraznějších ostružin se ale tolik nehodí do buchet a koláčů, protože mají velmi jemný šmak.
Používají se také jako přírodní barvivo. My doporučujeme kombinovat je s čokoládou, kdykoliv to jde. Právě tato dvojice je totiž naprosto dokonalá. Není divu, že je na trhu tolik čokolád s malinovou náplní nebo i přímo s kousky tohoto ovoce. Dobrý je také malinový pudink.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19