Kořeněná černá čočka s mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenMnohá zdravá jídla bývají velmi chutná i hezká na pohled. Černá čočka s mrkví tvoří výraznou barevnou kombinaci. Okořenění zázvorem a kari kořením nebo kari pastou se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 364 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 1,70 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mnohá zdravá jídla bývají velmi chutná i hezká na pohled. Černá čočka s mrkví tvoří výraznou barevnou kombinaci. Okořenění zázvorem a kari kořením nebo kari pastou se…
Na másle (oleji) osmažíme dorůžova na nudličky pokrájenou mrkev a celer, ke které přidáme krátce osmažit protlak. Přilijeme trošku vody (vývaru), abychom měli protlak v…
I bez masa lze vařit chutná a nutričně bohatá jídla. Navíc můžete s trochou fantazie a inspirace indickou kuchyní zpracovat i uschované přebytky luštěnin z mrazničky,…
Čočku přebereme, propláchneme, osolíme, zalijeme vodou a vaříme cca 20 minut do změknutí.Na uvařenou čočku dáme tuňáka, nakrájené rajče a bazalku. Lehce opepříme.
Troubu předehřejte na 150 °C a plech vyložte pečicím papírem.Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky (můžete překrojit rajče podélně napůl, poté každou půlku …
Černá čočka je bohatá nejen na vlákninu, ale také na bílkoviny. Pokud ji připravíte společně se zeleninou a cizrnou, získáte tak plnohodnotné a syté jídlo, ke kterému se…
Černou čočku propláchneme, zalijeme vodou (klidně více, abychom s čočkou mohli uvařit i zeleninu) a přidáme rozmáčknutý stroužek česneku. Od bodu varu vaříme čočku se…
Na kousku rozehřátého másla osmažíme drobně pokrájené uzené maso s kuličkami nového koření a bobkovým listem.Pak přidáme na větší kusy pokrájené brambory, přilijeme…
Pokrájenou cibuli necháme osmahnout na rozpáleném oleji, osolíme a až získá cibule světle zlatou barvu, přidáme pokrájenou papriku a pórek.Necháme chvilku restovat, aby…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme čiernu šošovicu, zalejeme vývarom a podusíme domäkka. Na konci necháme tekutinu úplne vydusiť. Nacháme prechladnúť…
Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím masem nebo surimi…
Na oleji osmažíme dorůžova cibuli, přidáme kmín, zázvor, kurkumu, chvilku restujeme a přidáme pokrájený batát s mrkví. Zalijeme vodou a kokosovým mlékem - jen aby…
Černou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a vaříme v neosolené vodě cca 25 minut pod poklicí. Vody nedáváme příliš, aby se čočka…
Šošovicu namočíme na 30 min do vody. Vody dáme len tesne nad šošovicu.Na oleji krátko opražíme prelisovaný cesnak, kurkumu a garam masala. Pridáme šošovicu aj s vodou,…
Šošovicu s nasekaným cesnakom uvaríme. Vody dávame málo, aby sa všetka vstrebala.Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme ju…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme šošovicu, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Povaríme 15 minút (tekutina sa musí vydusiť). Pridáme…
Šošovicu povaríme v troche vody cca 10 minút (musí ostať pevná). Vody dáme len toľko, aby sa všetka vstrebala. Necháme vychladnúť.Polníček premiešame so šošovicou,…
Čočku přebereme, na sítku propláchneme a každou zvlášť uvaříme (černá je dřív vařená) v dostatečném, cca dvojnásobném, množství nesolené vody. V pánvi na rozehřátém…
Na oleji restujeme asi 3 min na malé kúsky nakrájané kuracie mäso.Pridáme na kocky narezanú papriku, na plátky narezaný cesnak a na kolieska nakrájaný pór. Restujeme…
Čočku zalijeme vodou a necháme půl hodiny namočenou. Propláchneme a proces opakujeme - já jsem opakovala 3x, dokud slitá voda není úplně čistá. Ve větším hrnci rozpálíme…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Suroviny na korpus zpracujeme v robotu, natlačíme na dno dortové formy a pečeme asi 40 minut do zhnědnutí a zpevnění povrchu.Broskve…
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme.Vložíme čiernu šošovicu, tymián, korenie a soľ a pol minúty opražíme. Potom zalejeme vodou…
Zelenú (hnedú) šošovicu namočíme na 3 hodiny, červenú a čiernu na 1-2 hodiny. Namáčame každý druh šošovice zvlášť. Vody dávame málo, len aby boli šošovice zakryté.Na…
Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvilku odležet. Zatím si připravíme čočku a salát.Čočku uvaříme v osolené vodě, zhruba 10 minut, aby nebyla příliš rozvařená.…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z pečených rajčat je snadná na přípravu. Stačí správně upečená zralá rajčata a bylinky, chutná teplá i studená
Pravidlo pěti vteřin: Opravdu můžeme jídlo bezpečně sníst, i když spadne na zem?
Dokonalý pudink je nejlepší základ do pohárů s ovocem a šlehačkou. Udělejte si domácí!