Lehká bublaninka s jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenJemná buchta na plech s kousky ovoce a posypaná cukrem, to je taková klasika českých domácností. Bublaninu plníme často podle sezonního ovoce, od jahod přes rebarboru,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 674 kJ / 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
– cukry | 100,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jemná buchta na plech s kousky ovoce a posypaná cukrem, to je taková klasika českých domácností. Bublaninu plníme často podle sezonního ovoce, od jahod přes rebarboru,…
Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Všechny suroviny na spodní těsto vyšleháme metlou a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.Na to nalijeme tvarohovou náplň a dáme do vyhřáté trouby. Při teplotě cca 180°C…
Všechny suroviny na spodní těsto vyšleháme metlou a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.Na to nalijeme tvarohovou náplň a dáme do vyhřáté trouby. Při teplotě cca 180°C…
Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do bílé pěny, přimícháme mouku prosátou s práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh z bílků našlehaný se solí.…
Upečte s námi výbornou americkou buchtu s jablky a ořechy. Je šťavnatá, lahodná a velmi rychlá na přípravu, do které můžete zapojit i děti. Buchtu po upečení polijte…
Neexistuje snad jednodušší domácí pečivo, než jsou klasické rohlíky. Nejtěžší na celém receptu je tvarování, ale i to hravě zvládne začátečník. Upečte si s námi poctivé,…
Vynikající bublanina plná rybízu. Můžete však použít své oblíbené ovoce. Recept je obměněn přidáním zakysané smetany, která zachová šťavnatost a bublanina je pak krásně…
Vynikající bublanina plná rybízu. Můžete však použít své oblíbené ovoce. Recept je obměněn přidáním zakysané smetany, která zachová šťavnatost a bublanina je pak krásně…
Recept na Šalamounovy řezy je velmi snadný a jednoduchý. Připravíme si nadýchané těsto s kakaem, které je krásně vláčné a po upečení přelijeme částí těsta s rumem.…
Jahodová marmeláda je skvělá díky své sladké chuti, nádherné červené barvě a příjemné vůni jahod. Když do ní ještě přidáte karamel a ovoníte ji vanilkovým cukrem, bude…
Ovocné moučníky jsou skvělou příležitostí jak využít přebytky zavařeného nebo mraženého ovoce. Můžeme libovolně střídat různé druhy ovoce a pokaždé bude moučník chutnat…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
Vajíčko promícháme s cukrem, přidáme olej, zamícháme. Přisypeme prosátou mouka s kypřícím praškem. Na konec přidáme šlehačku. Můžeme ještě přidat trochu mléka, aby…
Staročeská příloha stojí pomyslně někde mezi bramborovými knedlíky a haluškami. Proč se těmto knedlíkům vlastně říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do…
Chcete tip na rychlý moučník pro nečekané hosty? Skvělým řešením je tato roláda, která se dá naplnit mnoha ingrediencemi z nichž nejjednodušší je právě ušlehaná šlehačka…
Recept na ne úplně obvyklý krém z bílků, cukru a másla. Lehounká nadýchaná hmota, která vznikne připravením krému, se dá výborně použít na dozdobení sladkých moučníků,…
Během horkých letních dnů přijde vhod osvěžující chutná zmrzlina. Připravit domácí zmrzlinu není nic těžkého - vyzkoušejte například smetanovou zmrzlinu, nebo zvolte…
Vajíčka ušleháme s vanilkovým a pískovým cukrem.Přidáme olej, kakao a marmeládu a ještě mixujeme.Pak přidáme kyšku, obě mouky, do kterých zamícháme sodu a prášek do…
Receptů na bábovku existuje opravdu nespočet. Bábovka s tvarohem je po upečení krásně vláčná, voní citronem, vanilkou a lehce se rozplývá na jazyku. Doslova ideální…
Z mouky, cukru, změklého másla, žloutků, PDP a mléka vypracujme těsto, které můžeme - ale nemusíme - dát odpočinout do lednice na později. Až se dostaneme k pečení,…
Laskonky patří mezi klasiku našich cukráren. Lehké a křehké cukroví naplněné lahodným krémem. Podle našeho receptu si můžete připravit lahodné laskonky přímo u vás doma.…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové zelí s osmaženou cibulkou a dochucené octem a kmínem chutná jako to pravé. Navíc využijete i přerostlé cukety
Retro okénko: Bonbony Slavia stávaly kdysi 3 Kčs. Již více než šedesát let si na nich pochutnávají nejen fanoušci fotbalu
Teplé zimní zeleninové saláty nastartují hubnutí. Saláty z cizrny nebo ze špenátu dokonale zasytí a báječně chutnají