Utopenci - klasika
Recept ještě nebyl hodnocenUtopenci jsou českým fenomén, který zná každý. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typický pijácký zákusek, který se z hospod přesunul do domácí kuchyně. Receptů na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 785 kJ / 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,33 g |
Tuky | 13,33 g |
– nasycené | 4,67 g |
– nenasycené | 8,67 g |
–– mononenasycené | 4,67 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 6,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Utopenci jsou českým fenomén, který zná každý. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typický pijácký zákusek, který se z hospod přesunul do domácí kuchyně. Receptů na…
Chystáte rádi jedlé dárky pro rodinu a přátele? Hodí se během celého roku, nejen na Vánoce. Zejména v létě během sezóny grilování udělá radost nakládaný hermelín.…
Základem každého grilování je dobře namarinované maso. Snadným řešením je pak maso kuřecí v marinádě, kterou přizpůsobíte své chuti. Takže ji můžete udělat třeba víc…
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho…
Celer zbavíme kořenu a celý, i se slupkou, zabalíme do alobalu. Dáme ho do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů. Po upečení jej necháme v alobalu i…
Všechny ingredience dejte do pomalého hrnce, přilejte vodu, zaklopte a vařte 3 hodiny na vysokém stupni nebo dvojnásob času na nízkém stupni.
Do pánve nakrájíme na kostičky slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a na malé kousky pokrájenou feferonku, papriku, rozdrcený česnek a klobásu na půlkolečka. Vše osmažíme…
Sladká chilli omáčka je vynikající ke grilovaným a pečeným masům, skvěle se ale hodí i k těstovinám. Na její přípravě není nic složitého a hotová omáčka vydrží uložená…
Špagety vaříme v osolené vodě cca 10 minut a přidáme i olej, nejen kvůli lepkavosti, ale i kvůli chuti.Na pánvičce osmažíme dozlatova cibuli a rozlisovaný česnek. Poté…
Játra nakrájíme na nudličky.V pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm játra opečeme ze všech stran.Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky a…
Nejdříve očistíme zeleninu. Papriku a cuketu nakrájíme na kostičky nebo nudličky, je to vcelku jedno, pórek na kolečka, houby na plátky, rajčata na čtvrtky.Olej…
Z koření Hungaria, utřeného česneku, soli a kmínu umícháme pastu, kterou potřeme celý bůček a necháme jej tak hodinu odležet v lednici.Cibuli nakrájíme a vložíme do…
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibulku s šalotkou, přidáme na malé kostičky maso a restujeme asi 8 minut.Podlijeme hutným vývarem, přidáme červenou i žlutou kapii…
Brambory oloupáme a nastrouháme (2/3 velká oka, 1/3 oka na mrkev). Vymačkáme vodu do misky a škrob, který se usadí na dně, vrátíme zpět k bramborám. Přidáme celé vejce,…
V sezóně cuket často přemýšlíme, jak tu velkou úrodu zachovat i na zimu. Zeleninová hořčice patří k velmi oblíbeným způsobům. Můžeme ji podávat k uzenině jako hořčici…
Na oleji krátce osmahnu na plátky nakrájený česnek, přidám nasekané feferonky, rajčata rozkrájená na půlky, olivy na půlky, ančovičky nakrájené na kousky. Vše chvíli…
Na dohněda na sádle restované cibulce, špeku a na plátky nakrájeném česneku, dám zatáhnout ze všech stran bůček, okořeněný v čabajkovým kořením.Přidám rajský protlak a…
Nejprve uvaříme brambory v osolené vodě a taktéž uvaříme vejce. Po uvaření je necháme prochladnout, oloupeme a necháme zchladnout důkladně.Pak oloupané brambory i vejce…
1) Do woku nebo vyššího hrnce dejte ghee a nechte rozpálit. Přidejte směs koření č.1 a orestujte. 2) Přidejte hrách, směs koření č. 2 a pár lžic vody. Přiklopte a…
Na rozpuštěném sádle a kousku anglické restujeme cibulku do tmava.Přidáme libovolné maso na tenké nudličky (hovězí, vepřové nebo kuřecí, taky můžeme použít všechny tři 1…
Krkovici nakrájíme na 250 g velké plátky, okořeníme, necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu a poté zaprášíme mírně moukouDo pekáčku vymazaného sádlem dejte krkovičku…
Lilky (baklažány) několikrát propícháme a dáme na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na na 200°C a pečeme 30-45 minut. Po vychladnutí sloupneme z "kůže",…
Do misky prosejeme mouky, přidáme sušené droždí, špetku soli a promícháme. Přilijeme vlažnou vodu, nakonec olej a uhněteme těsto. Zakryjeme fólií nebo víkem a necháme 30…
Zapékací misku vymažeme sádlem a větší polovinou brambor nakrájených na plátky poklademe na dno a po okrajích misky. Posolíme a popepříme.Na pánvi usmažíme gazdovskou…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Redakce v akci: Pekli jsme jahodové indiánky pod vedením Josefa Maršálka. Máme recept a víme, jak správně připravit krém
Jídelníčky světových lídrů: Jak zhubla Angela Merkelová 10 kilo a proč tak miluje italskou kuchyni?
Grilování levou zadní: Zkuste to v americkém stylu a ochutnejte burgery z grilu