Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly
Recept ještě nebyl hodnocenSpojení aromatické gorgonzoly, do křupava opečené slaniny a těstovin. Chutný recept na jídlo, jehož příprava Vám zabere tolik času, kolik je potřeba k uvaření těstovin.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 431 kJ / 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 30,00 g |
– nasycené | 20,00 g |
– nenasycené | 9,67 g |
–– mononenasycené | 8,67 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 107 mg |
Sodík | 567 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,33 g |
– cukry | 1,33 g |
––– laktóza | 1,33 g |
Spojení aromatické gorgonzoly, do křupava opečené slaniny a těstovin. Chutný recept na jídlo, jehož příprava Vám zabere tolik času, kolik je potřeba k uvaření těstovin.…
Hebká sýrová omáčka je velmi jednoduchá na přípravu, ale zároveň s ní dokážete téměř kouzlit. Použití je široké a záleží jen na vaší fantazii. Můžete ji zkombinovat s…
Z ingrediencí na těsto vznikne hladké měkké těsto, které necháme vykynout (může nám pomoci pekárna). Vykynuté rozdělíme na dvě části, jednu dáme stranou, druhou vyválíme…
Hlívu osolíme a na olivovém oleji opečeme dohněda, ke konci přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, posekaný česnek a tymián. Přendáme do zapékací misky,…
Mouku osolte, vlijte vodu a rychle zpracujte v hladké těsto. S křehkým těstem se musí pracovat opravdu rychle, aby máslo nezačalo příliš měknout. Těsto zformujte do…
Žampiony očistíme (já je neloupu, jen papírovou utěrkou důkladně otřu), nožky vykroutíme a kloboučky naskládáme do zapékací misky spodní stranou nahoru.Sýr rozdělíme na…
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, zasolíme a necháme "vyplakat" asi 20 minut z obou stran (celkově 40 minut). Mezitím necháme v kastrolku rozpustit máslo,…
Gozgonzolu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme změklé máslo, tavený sýr.Dále přidáme kysanou smetanu, najemno nakrájenou cibuli, mletou papriku, pepř a vše spolu…
Krůtí maso rozklepeme na plát. Osolíme, opepříme a poklademe plátky farmářské slaniny. Na slaninu dáme klínky gorgonzoly a zavineme. Můžeme spíchnout párátky anebo…
1. Dát vařit vodu na špagety (se solí a kapka oleje):) 2. Nakrájíme cibulku, necháme zpěnit a přidáme nakrájené žampiony, necháme, aby pustily trošku štávu. 3. Přidáme…
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Očištěný fenykl rozpůlíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka. 2. Cibuli a fenykl podusíme asi 5 min. na…
Z hovězího žebra, kořenové zeleniny, malého rajčete a koření připravíme dlouze tažený vývar (vše vložíme do studené vody a od bodu varu necháme zlehounka odpařovat 3-4…
Anglickou slaninu nakrájenou na plátky rozkrájíme na širší nudličky a na pánvi opečeme do křupava. Poté vyndáme a na tuku ze slaniny opečeme pokrájené žampiony na…
Na másle s olejem orestujeme naklepaná, osolená a opepřená prsa.Hotové vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a orestujeme.Pak přidáme…
Čerstvý špenát spaříme na cedníku horkou vodou a po zchladnutí vodu dobře vymačkáme.Pokud máme špenát mražený, necháme ho povolit a vodu slijeme. Poté špenátové listy…
Smetanu smícháme s vývarem, uvedeme k varu a ve směsi necháme rozpustit sýr (nastrouhaný nebo rozšťouchaný) a necháme redukovat na potřebnou hustotu.Ve vařící omáčce…
Oloupejte hrusku, zbavte jadrince a nakrajejte na drobno jako cibuli. Na panvicce rozpuste maslo pridejte hrusku , gorgonzolu (nebo Nivu ) nakrajenou na kosticky…
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omyté kuřecí maso pokrájíme na malé kostičky, které posypeme grilovacím kořením, pepřem a solí…
Ugrilovat můžete téměř cokoliv, třeba takový květák, který předem naložíme do marinády, vonící po bazalce a česneku. Ke květáku připravíme omáčku ze sýru s modrou plísní…
Žampiony očistíme a vyndáme nohy. Okořeníme bylinkami (čerstvé by byly lepší, ale já měla jen sušené), zakápneme olejem a naplníme sýrem. Nandáme do zapékací misky…
Vepřovou panenku odblaníme (zbavíme všech stříbřitých blan, maso by bylo tvrdé), nakrájíme na plátky 1,5-2 cm široké. Plátky lehce naklepeme klouby ruky a opepříme…
Žampiony omyjeme, polévkovou lžící vydlabeme vnitřky kloboučků, včetně nožek. Vydlabanou hmotu pokrájíme najemno a vložíme do mísy.Ke směsi přidáme gorgonzolu a žloutek.…
Sojovou drť uvaříme v osolené vodě, pak slejeme, trošku vymačkáme. V kastrolu opečeme na oleji nakrájenou cibuli, pak přidáme sojovou drť, společně orestujeme, pak…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Ochutnejte Budapešť! Místní klasikou jsou burgery z mangalice i famózní paprikáš
Klasický rohlík lze doma upéct do 2 korun včetně energií. Tomu domácímu, voňavému a křupavému se nic nevyrovná
Toustovač se hodí k přípravě rychlých snídaní i večeří. Který je nejlepší a kolik stojí?