Králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech a vychutnejte si jejich bohatou a plnou chuť! Tento pokrm spojuje jemnost králičích jater s bohatou chutí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 463 kJ / 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,40 g |
– nasycené | 0,99 g |
– nenasycené | 1,52 g |
–– mononenasycené | 0,52 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 490 mg |
Sodík | 69 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Připravte si králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech a vychutnejte si jejich bohatou a plnou chuť! Tento pokrm spojuje jemnost králičích jater s bohatou chutí…
Játra očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Kousky jater osušíme, osolíme a opepříme. Lehce je obalíme v hladké mouce a vložíme do silně rozpáleného oleje,…
Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl, všechno koření a očištěnou zeleninu, přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 1-2 hodiny, nezapomeneme sbírat pěnu…
Játra očistíme a pokud to jde, rozkrojíme na přibližně stejně veliké kousky.Na rozehřátém sádle játra poměrně zprudka opékáme z obou stran, celkem asi 5-7 minut.Na…
Králičí játra naškrábeme, přidáme vejce, sůl, pepř a strouhanku, kterou to vše trochu zahustíme. Vyválíme knedlíčky a zavaříme je v polévce.
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme…
Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nasekaný česnek, nakrájenou slaninu, orestujeme a přidáme očištěná játra. Opeříme a přidáme nakrájenou kapii a chilli…
Králíka naporcujeme (nejdříve odkrojíme slabiny na kapsu-viz foto), část bůčku nakrájíme na hranolky, část na kostičky.Králíka prošpikujeme, opepříme a nasolíme.Do…
Slaninu nakrájíme na hranolky a opečeme. Přidáme nakrájenou polovinu cibule na hrubší proužky. Oba druhy jater rozdělíme na větší kousky a zprudka orestujeme samostatně…
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy. Vsypeme cukr a brusinky. Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí…
Na sádle pozvolna orestujeme cibuli dozlatova, zvýšíme teplotu, přidáme cuketu nakrájenou na kostky, kari, kmín a česnek. Asi po 4 minutách přidáme játra a restujeme cca…
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená játra. Orestujeme je, osolíme a opepříme.Krajíce chleba rozkrojíme na půlky a opečeme na oleji nebo…
Na potravinářskou fólii poklademe plátky slaniny. Stehna vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme a naklademe těsně vedle sebe na slaninu.Odřezky umeleme, osolíme,…
Ořezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji…
slaninu si nakrájíme na kostičky, vhodíme na pánev(např.Wok) osmahneme do křupava přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět libovolnou uzeninu…
Nakrájíme si na jemno cibuli a osmahneme do zlatova na oleji. Přidáme játra a ledvinky očištěné a nakrájené na malé kousky a necháme osmahnout a poté zalijeme vřící…
Králičí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Klobásku nakrájíme na půl centimetrová kolečka. Do pánve dáme malou lžičku sádla a necháme rozpálit. Mezitím si…
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme do zlatova.Přidáme nasekaný česnek, nakrájená játra, uzené maso a restujeme.Pak přidáme houby, osolíme…
Stehna protkneme proužky slaniny obalené v šalvěji a proužky uzeného jazyka.Stehna opečeme na oleji, zalijeme vývarem a dáme dusit. Dusíme do měkka až se maso odděluje…
Králičí hřbet vykostíme a kost dáme vařit na vývar, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře, 1 malou cibuli, česnek a sůl.Na oleji s…
Jatýrka nakrájíme na oblíbenou velikost. Na rozpálený olej vložíme cibuli a stroužky česneku (pokrájené a trochu tymiánu, dál půlku červené a bílé papriky a část porku…
Připravíme těstíčko z piva, vajec a mouky, osolíme a opepříme a obalíme v něm játra, které usmažíme na oleji nebo na sádle.
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Rozehřejeme olej a játra zprudka krátce osmažíme z obou stran, stačí pár…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Falešné medy v českých obchodech: Pozor na velké množství barviv a příměsi, varuje potravinářská inspekce
Sójovou k sushi, rybí na závitky a hoisin do masové marinády: Víte, jak používat asijské omáčky?
Pivní polévka ze středověku vypadá jako kaše, ale chutná skvěle a uvařená je do půlhodinky