Kabanos - suroviny a ingredience
Nutriční hodnoty
Energie | 1 059 kJ / 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 12,00 g |
– nenasycené | 8,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recepty s touto surovinou
Grilované špízy
Recept ještě nebyl hodnocenMaso si naklepeme, nakrájíme na malé kostky, posolíme, popepříme a střídavě napichujeme s dalšími surovinami na jehly, aby na koncích bylo maso a pak jen rozpálíme gril…
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenLuštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A…
Celerový salát na chlebíčky
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na chlebíčky? Vyzkoušejte tento rychlý celerový salát s majonézou, který se hodí nejen na chlebíčky, ale i jako svačinka, kterou si vychutnáte prostě jen tak,…
Bota pro Richarda
Recept ještě nebyl hodnocenSlané dorty nemusí mít jen klasickou podobu. Můžete uplatnit svou fantazii a vytvořit něco zvláštního, neokoukaného. Suroviny studené kuchyně a různé druhy zeleniny se…
Dobroty z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenPohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit na sladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle…
Rajčatový salát s majolkou
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme rajčata a kabanos na poloviční plátky, zatím si dáme uvařit vajíčka na tvrdo. Dále nakrájíme porek. Po uvaření vajíček a oloupání je nakrájíme na plátky. A…
Krůtí závitky plněné kyselým zelím
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme Vegetou.Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu a kabanos, vše přiměřeně, jen trochu opečeme, vypneme…
Zapečené brambory s kabanosem a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a protlačíme skrz kolečko. Brambory nasypeme na plech, přidáme kabanos, nakrájený na kostičky, trochu soli, trochu oleje,…
Slovácký salát
Recept ještě nebyl hodnocenTento salát je variací na známý Ševcovský mls, nebo také Sloní žrádlo (kde se ale marináda nejdříve vaří). Salát je vhodný pro svou pikantní chuť na večeři, svačinu nebo…
Sloní žrádlo
Recept ještě nebyl hodnocenKabanos nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme najemno. Suroviny na nálev dáme do kastrůlku a prohřejeme, pak necháme vystydnout a spojíme s kabanosem a…
Zapečený Gotthaj
Recept ještě nebyl hodnocenKabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl nakrojíme a vložíme do nich kolečka cibule.Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno zapékací mísy…
Těstoviny - rychlé, jednoduché, výborné
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si dáme vařit vodu na těstoviny. Kabanos a cibuli nakrájíme na kostičky a lehce osmažíme na oleji (ve větším hrnci), opepříme a přidáme grilovací koření. Dále si…
Čočková polévka z červené čočky
Recept ještě nebyl hodnocenČočku přebereme a dáme vařit do 2 l vody. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájený kabanos, nastrouhanou zeleninu, bujón a pepř. Můžeme přidat pár…
Zelňačka (velká rodinná)
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
Kolinka se zelím a kabanosem
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si v hrnci na oleji osmahneme kabanos nakrájený na kostičky, potom přidáme zavařené zelí a ještě chvíli restujeme, dále přidáme prolisovaný česnek, osolíme…
Bramborová kapsa se žampionovou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenUděláme si bramborové těsto - dle potřeby možno přidat i více mouky. Na pánvičce si osmahneme cibulku, přidáme žampiony nakrájené na kostičky a osmahneme až zhnědnou.…
Kabanosová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenKabanos si oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a osmahneme na oleji dorůžova. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a mírně orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme na kostičky…
Kapustový eintopf
Recept ještě nebyl hodnocenDo většího širšího kastrolu dáme rozehřát (ne rozpálit) sádlo (olej).Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k sádlu. Mícháme, až cibule zesklovatí, pak přidáme…
Chutná tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenBůček, kabanos a uvařená vejce nakrájíme na kostky, přidáme koření a smícháme. Přidáme syrová vejce a směs dobře promícháme. Tuto směs naplníme do tlačenkových střev a…
Zapečené uzeniny s černým pivem
Recept ještě nebyl hodnocenVar. 1: Kabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl rozkrojíme a vložíme do nich kolečka cibule. Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno…
Šunkofleky s uzeným masem a domácím kabanosem
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uvaříme na skus a dáme do velké mísy.Uvařené uzené maso a kabanos nakrájíme na malé kostky a vsypeme do těstovin. Povaříme lehce mraženou zeleninu, následně…
Francouzské brambory jinak
Recept ještě nebyl hodnocenUvařené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Kyselé okurky, cibuli,, kabanos, anglickou slaninu, nivu, cihlu nakrájíme na malé kostičky, přidáme překrájenou…
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět levných a chutných večeří pro každý den: Za tato jídla neutratíte více než 60 Kč a ještě si skvěle pochutnáte
Co se zbylou vánočkou? Skvěle se hodí na vláčný francouzský toust nebo na jazyku se rozplývající voňavé crumble
Doba maková: Český mák je vysoce kvalitní, má příjemnou vůni, nasládlou chuť a nejlepší je umlít ho až před použitím