Klasické palačinky
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické, jemné a tenké palačinky podle snadného receptu plníme na sladko nebo na slano. Palačinky jsou rychle připravené i usmažené, vhodné k naplnění či zapékání.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 590 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 3,00 g |
– nasycené | 1,50 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 70,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasické, jemné a tenké palačinky podle snadného receptu plníme na sladko nebo na slano. Palačinky jsou rychle připravené i usmažené, vhodné k naplnění či zapékání.
Jednoduché řezy, které zvládnou i méně zkušení. Těsto jen umícháte, nalijete na něj čerstvě uvařený pudink a společně upečete. Jednoduchou pudinkovou buchtu potřete…
Sladká jídla ocení zejména děti, ale takové kynuté knedlíky potěší i dospělé strávníky. Dovnitř můžete dát své oblíbené ovoce a nahoru posypku z Granka, tatranky nebo…
Doma vyrobený dort je vždy krásným a chutným dárkem pro oslavence. Vyzkoušejte tento recept na klasický dort s ořechovým základním těstem a krémem z pudinku, osvěžený…
Luxus na talíři, přesně takový je tento moučník. Příprava není vůbec složitá, pouze potřebuje čas pro odležení v lednici. Vláčné kakaové těsto, které se po upečení…
Další z řady receptů na výborné kynuté knedlíky. Přípravu nám tentokrát usnadní použití domácí pekárny. Připravené těsto je výborně propracované a knedlíky připravené na…
Buchta z hrnku je známá také pod celosvětovým názvem mug cake. Zpravidla jen smícháte suroviny, vložíte do hrnečku a necháte v mikrovlnce upéct. V tomto receptu jde o…
Málokdo nezná legendární Pramen zdraví z Posázaví. Jedna z nejslavnějších dětských svačinek se připravuje z několika základních surovin. Oblíbený recept nám poradí, jak…
Tyto lahodné řezy si vychutnáte s hrnkem vašeho oblíbeného horkého nápoje. Vláčný kakaový korpus potřete jemným svěžím krémem z jogurtu a zakysané smetany. Krém můžete…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji…
Rychlá, snadná snídaně nebo večeře, to je rýžová kaše. Asi každý z nás si ji pamatuje z dětství a mnozí ji rádi vaří svým dětem nebo vnoučatům. Když ještě horkou kaši na…
Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme lžičku cukru (z odváženého množství), rozdrobíme droždí, překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy…
Máte chuť na ovocný dezert ke kávě? Tento koláč je skvělá volba. Těsto je díky tvarohu vláčné a meruňková vrstva příjemně osvěžující. Příprava je navíc velmi snadná a do…
V mléce uvaříme pudingy s cukrem. Necháme vychladnout a poté postupně zamícháme zakysané smetany.Na upečený piškot natřeme polovinu krému a poklademe piškoty, namočenými…
Dezerty do skleničky se těší veliké oblibě, díky své snadné přípravě. Lahodný banánový pohár s tvarohovým krémem, posypaný sekanými oříšky, je ideální volbou, když vás…
Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.Pak přidáme olej, mléko a moučnou směs, nakonec vyšlehaný sníh.Pekáček vymažeme a vysypeme moukou. Nalijeme na něj těsto a…
Z 1/2 litru mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout.Ušleháme cukr s máslem a všleháme vychladlý pudink a rum.Na plech dáme pečící papír a naklademe na něj asi…
Tradiční italský dezert u nás rychle zdomácněl. Nejčastěji se podává jako dort nebo řezy. Pro snadnější servírování si ho můžete připravit ve sklence, kde vynikne jeho…
Osvěžující nepečený dort je oblíbený díky skvělé chuti a velmi jednoduché přípravě, kterou zvládnou i děti. Tvoří ho vrstvy piškotů proložené banány, meruňkami a…
Ušleháme žloutky s cukry a víc teplou vodou do pěny, přidáme olej, šleháme do tužší hmoty. Přidáme ostatní spolu smíchané suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.…
Nejprve uvařte z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku standardním způsobem pudink. Bude světlý, takže piškot musí být tmavý.Ušlehejte vejce s oběma cukry …
Milena řezy si zamilujete na první ochutnání. Vláčný nadýchaný korpus, který nádherně voní kávou, je potřený tvarohovým krémem. Aby to nebyl jen tak obyčejný krém, je v…
Dezerty hotové za pár minut mají vždycky úspěch! Ne vždy je totiž čas na zdlouhavé pečení, přípravu složitých krémů. A pokud máte rádi tvaroh, určitě byste měli tento…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z pečených rajčat je snadná na přípravu. Stačí správně upečená zralá rajčata a bylinky, chutná teplá i studená
Pravidlo pěti vteřin: Opravdu můžeme jídlo bezpečně sníst, i když spadne na zem?
Dokonalý pudink je nejlepší základ do pohárů s ovocem a šlehačkou. Udělejte si domácí!