Krémy do dortů
Recept ještě nebyl hodnocenZákladem skvělého dortu či jiného dezertu, který si žádá náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 12 kJ / 3 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,08 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, který si žádá náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se…
Tradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Štafetky, tak jednoduchý a dokonalý zákusek, který má sice svou největší slávu za sebou, ale přesto neupadl v zapomnění. Kombinace bílkového ořechového korpusu a…
Bílky s cukrem vyšleháme do husté pěny, postupně zlehka vmícháme žloutky a pudinky smíchané s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a…
Pokud máte rádi kávu a vaječný likér, je pro vás tento recept správnou volbou. Kávu najdete v těchto řezech natřenou na těstě ve směsi s vaječným likérem a navíc i v…
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník,…
1. Vyšlehat pevný sníh. 2. Vyšlehat smetanu s vanilkovým cukrem. 3. Vyšlehat žloutky s moučkovým cukrem do pěny, k tomu ručně (už ne šlehačem) vmíchat nejprve…
Tento recept je v mnoha rodinách dozajista oblíbeným. Jedná se o lahodné řezy z jemného piškotového těsta, které voní kávou a jsou plné ořechového krému. Nahoře je…
Uvaříme čtvrt litru silné černé kávy, necháme vychladnout.Pak do ní rozkvedláme 5 dkg hrubé mouky a svaříme na hustou kaši při stálém míchání.Zvlášť utřeme 7 dkg…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme esíčka nebo jiné tvary a při 180 °C upečeme.Na krém…
Kávové děrované řezy jsou přesně to, co chcete mít na dezertním talířku po nedělním obědě. Nejlépe ještě s šálkem dobrého čaje, či kávy. Kyprý korpus, silná kávová…
Žloutky utřeme s cukrem (el. šlehačem), přidáme vidličkou rozmačkané banány a zašleháme. V jiné míse si smícháme mouku, kakao, pr. do pečiva a postupně zašleháváme do…
Uvaříme si silnou černou kávu a přidáme do ní malinko sladidla, lžíci rumu a kapku aroma, necháme vychladnout. Vyšleháme si pomazánkové máslo se sladidlem, přidáme lžíci…
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne všľaháme olej, kávu a mlieko.Pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, perníkové korenie, kôru a orechy. Dobre premiešame…
Šlehačku ušleháme, pak do jiné misky smícháme pomazánková másla a cukr, zamícháme. Pak přidáme šlehačku a vyšleháme v mixeru. Uvaříme si silnou černou kávu (3 lžičky…
Bílkové pečivo s nadýchanou šlehačkou a čerstvým ovocem. Tyto jemné sněhové pusinky budou ideálním dezertem k odpolední kávě. Upéct si je můžeme po celý rok, nebo když…
Korpus:Suché přísady krom cukru nasypeme do mísy a smícháme. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně z lehka vmícháme sypkou směs, dobře promícháme a nalijeme do…
Žloutky utřeme nad párou s cukrem do pěny. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, též i šlehačku. Mascarpone vmícháme do žloutků, pak šlehačku a naposledy sníh. Formu vyložíme…
Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do husté pěny, pak zašleháme postupně olej, smícháme mouku s PDP a lehce jí vmícháme do žloutkového základu. Nakonec vmícháme…
Pokud patříte mezi milovníky kávových sladkostí, jste tu správně. Výborná kávová kolečka plněná kávovým krémem ochuceným rumem připravíte poměrně snadno a na vánoční…
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu, ořechy, citronovou kůru a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků…
Na suché pánvičce (s nepřilnavým povrchem) opražíme ovesné vločky spolu s jednou lžící třtin. cukru. Vychladlé pomeleme (rozmixujeme).Žloutky s Herou, medem, rumem,…
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink.Do horkého přidáme horkou kávu, žloutek a kostku tvarohu. Ručním šlehačem ušleháme.Pak vmícháme strouhanou čokoládu,…
Ve sladké kuchyni existuje nespočet různých příchutí těst a polev. Jednou z nich je velmi oblíbená kávová. Jen ze dvou surovin si pak můžeme připravit kávovou polevu. Z…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Pro začátečníky: Tipy na jídla, která zvládne každý. Nejlepší bramborová kaše i zapečené masové kuličky vás nadchnou
Valašské frgále podle Petry z MasterChefa: Recept na koláče, které rozplakaly i drsného porotce Radka Kašpárka
Holka u plotny radí: Jak na leknínky z lineckého těsta? S pudinkovým krémem a mandlovými plátky chutnají skvěle