Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Recept ještě nebyl hodnocenVýborný, jednoduchý recept na letní osvěžující řezy. Nadýchané těsto potřené jogurtovým krémem a ovocem s přelivem. Zde jsem použila kiwi, velmi chutné jsou však i s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 249 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,07 g |
Tuky | 0,67 g |
– nasycené | 0,05 g |
– nenasycené | 0,47 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 3,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,67 g |
– cukry | 10,53 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Výborný, jednoduchý recept na letní osvěžující řezy. Nadýchané těsto potřené jogurtovým krémem a ovocem s přelivem. Zde jsem použila kiwi, velmi chutné jsou však i s…
Do mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko. Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme přilít trochu mléka k jahodám, aby se lépe mixovaly. Poté je…
Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a…
Ovesné vločky vsypeme do hrnce s vařící vodou a necháme přejít varem. Pokud použijeme jinou obilovinu, tak ji uvaříme obvyklým způsobem, ale tak, aby na konci varu byla…
Žloutky s cukrem utřeme do běla, přidáme olej,mléko a mouku s práškem do pečiva, uděláme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme upéct a necháme vychladit.…
Na suché pánvi si mírně opečeme ořechy a lupínky mandlí tak, až se na lupíncích udělají světle hnědé skvrnky. Dáváme pozor, abychom je nespálili. Banán nakrájíme na…
Česneková pomazánka má mnoho podob, někdo jí ještě nastavuje majolkou, někdo tvarohem, jiný používá strouhaný tvrdý sýr. V každém případě je velmi chutná a při oslavách…
Jablko omyjeme, očistíme a nakrájíme ho na malé kousky (neloupeme). Totéž provedeme i s kiwi a řapíkatým celerem. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a vodu. Vše…
Kombinace lehce nakyslé rebarbory a slaďoučkých jahod, jde prostě k sobě. Moučník zajímavé chuti, se žmolenkou a dvěma druhy želatiny na povrchu, zpříjemní posezení u…
Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě…
Syr postrúhame na jemno pridáme cesnak podľa chuti asi 5-6 strúčikov, majolku. Nakoniec všetko zmiešame a natierame na rohlíky.Môžeme nazdobiť hroznom, kiwi alebo…
Z melounu a ananasu okrajíme kůru a posadíme na sebe. Zdobíme drobným ovocem.
Malé ovocné košíčky s pudinkovým krémem, jsou ozdobou každé narozeninové oslavy. Jejich chuť je lahodná a v ústech se jen lehce rozplynou. Použít můžete jakýkoliv druh…
Postup: Ušleháme žloutky s 1/3 cukru doběla. Vyšleháme bílky + pár kapek citronové šťávy nebo špetku soli do polotuha, přidáme zbylé 2/3 cukru a vyšleháme tuhý…
Mouky, tuk, vejce, cukry, prášek do pečiva, mandlovou tresť a rozpuštěnou Heru zamícháme. Těsto nalijeme do připravené vymazané dortové formy a pečeme asi 30-35 minut a…
Na váhu dáme 2 lžíce kakaa a dovážíme do 90g mouku a prosijeme. Bílky vyšleháme s cukrem. Za stálého míchání přidáme žloutky, po kapkách přidáme lžíci oleje. Závěrem…
1/ Očištěná jablka pokrájíme na menší kousky a podusíme s cukrem, skořicí a šťávou z citronu. 2/ Oddělíme bílky od žloutků. 3/ Mouku smícháme se sodou. 4/…
1/ Očištěná jablka pokrájíme na menší kousky a podusíme s cukrem, skořicí a šťávou z citronu. 2/ Oddělíme bílky od žloutků. 3/ Mouku smícháme se sodou. 4/…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme mouku.Těsto na vymazaném a vysypaném plechu upečeme.Po vychladnutí piškot potřeme šlehačkovým krémem a poklademe…
Pudink a želatinu uděláme dle návodu. Vychladlý pudink smícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem.Poté směs z tvarohu a pudinku namažeme na korpus a pokládáme na to ovoce…
Těsto: celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto dáme do máslem vymazané a…
Uvařenou rýži dáme rozvařit do mléka - přidáme cukr. Jakmile je rýže rozvařená, necháme ji trochu vychladnout. Poté přidáme do rýže žloutek a z bílku vyšleháme tuhý sníh…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Smažené makaronové koule: Americká fastfoodová specialita, do níž využijete zbytky těstovin, je kulinárním hitem
Jak na škvarkové pagáče: Slané masopustní koláčky jsou uvnitř vláčné, na povrchu lehce křupavé a úžasně voní
Užijte si sezonu pampelišek: Jak z nich připravit úžasný pampeliškový med i limonádu