Kuřecí vývar
Recept ještě nebyl hodnocenSilný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 523 kJ / 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,45 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Veganský prejt je plný luštěnin, pohanky a krup. Je skvělou náhražkou klasického zabíjačkového prejtu a obsahuje mnoho důležitých živin pro naše tělo. Suroviny namočíme,…
Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a…
Údené mäso uvaríme.Vo vývare z údeného mäsa uvaríme krúpy.Do vymasteného pekáča rozložíme polovicu kapusty, na ňu rozložíme krúpy a narezané varené údené mäso. Zakryjeme…
Kroupy propláchneme a dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Na velké pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, nakrájenou jarní…
Kroupy řádně propláchneme a dáme spolu s houbami do vysokého hrnce (jelikož směs při vaření dost pění). Přidáme dostatečné množství vody a takto necháme namočené půl…
Hrách přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka.Namočené kroupy také uvaříme . Na sádle dohněda orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu a…
Cícer i krúpy necháme odstáť cez noc vo vode. Na druhý deň cícer uvaríme. Krúpy varíme vo vývare a po dovarení uvarený cícer pridáme ku krúpom. Slaninu i cibuľu nasekáme…
Na pánvi rozpustíme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme kostky osoleného a opepřeného vepřového masa a bobkový list. Opečeme dohněda a přisypeme cibuli, kterou jsme…
Kroupy propláchneme vodou, slijeme a zalijeme čistou vodou a necháme 60 minut i déle máčet. Poté uvaříme s troškou soli do měkka.Po uvaření je scedíme, propláchneme aby…
Listy kapusty vložíme do vroucí osolené vody, přiklopíme a asi 2 minuty vaříme. Poté vložíme do studené vody. Listy necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej. Cibuli…
Sušené houby naložíme do malé misky s vodou a trochou sójové omáčky, stačí cca 5 hub.Kroupy uvaříme v osolené vodě. Můžeme je předem namočit, doba vaření se zkrátí. Po…
Šošovicu a krúpy umyjeme a dáme variť do vody. Vodu priebežne prilievame, aby neprihorelo, výsledné jedlo bude kašovité. Slaninu vytopíme, pridáme pokrájanú cibuľu,…
Kroupy propláchneme, zalijeme studenou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, špetku soli, přivedeme vše do varu a velmi zvolna vaříme asi 30 minut.Mezitím očistíme zeleninu a…
Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je…
Kroupy propláchneme a vložíme do hrnce společně s houbami, zalijeme dostatečným množstvím vody (aby byly kroupy i houby ponořené), osolíme a pod poklicí vaříme asi 25…
Recept na mražené kroupy jsem jednou našla na netu a trošku si ho upravila. Kroupy několikrát vypereme. Mohou se i namočit, pak je kratší doba vaření. Někdo vodu z…
Nejprve propláchněte kroupy a dejte je vařit do osolené vroucí vody. Až budou měkké, vodu slijte.Hlívu s cibulí očistěte a nakrájejte na menší kusy.V pánvi rozehřejte…
Krúpy niekoľkokrát prepláchneme teplou vodou, scedené dáme do pekáčika, zalejeme čistou teplou vodou asi 2,5 cm nad krúpy, pridáme 2 PL masti, osolíme a dusíme na 180…
Cez noc namočené strukoviny scedíme, dáme spolu s krúpami do hrnca s čistou vodou a necháme zovrieť. Hneď potom scedíme. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu,…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
10 nejlepších českých pomazánek: Jak na dokonalou česnekovou, pikantní ďábelskou nebo retro sardelovou
Vy snad chcete trávit advent ve frontách v supermarketu? Známe trik, jak se jim vyhnete.
Vaření za Protektorátu: Maso nebylo, tak se jedly halušky se špenátem a kroupové karbanátky