Luxusní a rychlý makovník
Recept ještě nebyl hodnocenSprávný makovník by měl být kyprý a vláčný. Přesně takový je i ten, na který vám nabízíme recept. K odměření všech surovin stačí hrníček, za pár minut je hotovo a po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 333 kJ / 558 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 41,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 31,00 g |
–– mononenasycené | 7,00 g |
–– polynenasycené | 24,00 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Správný makovník by měl být kyprý a vláčný. Přesně takový je i ten, na který vám nabízíme recept. K odměření všech surovin stačí hrníček, za pár minut je hotovo a po…
Ovoce začíná mít poctivou plnou chuť a byl by hřích toho nevyužít. Připravte si s námi českou klasiku v podobě babiččiných blbounů. Kynuté ovocné knedlíky jsou v sezóně…
Babiččiny buchty tak, aby je zvládl i ten, kdo chce kynuté buchty péct úplně poprvé. Podrobné postupy jsou požehnáním pro všechny začátečníky. Babiččiny buchty můžete…
Potřebujete výbornou a osvědčenou náplň do štrúdlu nebo koláčů? Vyzkoušejte makovou náplň podle osvědčeného receptu. Mák v této úpravě je opravdu lahodná záležitost.…
Kynutý, makový, dokonalý. Takový je tento nadýchaný závin, který si můžete připravit jen tak ke kávě, nebo jako základ sladké snídaně. Rozpis je na dva záviny, ale ani…
Chystáte se upéct moučník, ale váháte mezi tradiční bábovkou nebo zdravým makovcem? Vyzkoušejte upéct makovou bábovku podle našeho receptu. Po upečení ji můžete…
Klasická vařená maková náplň je základem mnoha klasických českých moučníků. Využijete ji například do závinů, hřebenů, buchet nebo šátečků. Výborná je také na frgále…
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Hotové listové těsto se dnes dá běžně koupit v obchodě, takže se nemusíte zdržovat jeho přípravou. Listové šneky jsou proto rychlým a snadným moučníkem a je jen na vás,…
Pro milovníky máku a nadýchaných dezertů je tento recept ideální volbou. Rakouský makovec bez mouky je krásně vláčný, plný živin z máku a bez obav si pochutnají i…
Německý makový koláč s tvarohem zaujme už na první pohled a co teprve, když ho ochutnáme. Pod čepičkou z křehkého máslového těsta se skrývá bohatá vrstva tvarohové…
Škubánky jsou pokrmem našich babiček a prababiček. Velmi levné jídlo, z několika málo surovin, a tak dobré! Škubánky můžeme připravit naslano nebo nasladko, jako v tomto…
Mezi jedno z nejoblíbenějších sladkých jídel našich rodičů a prarodičů patří bramborové šulánky, nejčastěji s mákem, cukrem a máslem. Pomalu však upadají v zapomnění.…
Koláč na plech z litého těsta je rychlejší a jednodušší alternativou klasických kynutých. Varianta se švestkami, mákem a křupavou drobenkou je královnou mezi podzimními…
Moučník plný máku uspokojí chutě všech, kdo mají tento lahodný a zdravý modrý poklad rádi. Potřebné suroviny má každý z nás většinou doma běžně, a tak si makovec můžeme…
Máte chuť na makový koláč, ale nechcete čekat, než vykyne těsto? Nechte droždí v lednici a upečte rychlou makovou buchtu s drobenkou. Přidat můžete i švestky, pokud je…
Pokud chcete potěšit rodinu vzhledově zajímavým moučníkem, připravte tyto makové řezy. Příprava je jednoduchá, hladké těsto na plechu se v průběhu pečení rozdělí na…
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto…
Makovec promáznutý pikantní marmeládou je nápaditá obměna klasické lité buchty. Mák se svou oříškovou chutí a marmeláda v kousku sladkého dezertu je dobrá volba. Upéct…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Peciválky - oblíbené vdolečky našich prababiček je dobrota pocházející z okolí Nového Bydžova kolem roku 1860. Jedná se o tradiční štědrovečerní pokrm někde nazývaný …
Jednoduchý moučník plný máku bude vláčný díky jablkům, která nastrouháme do těsta. Makovec můžeme provonět citronovou kůrou či skořicí a po upečení polít citronovou…
Drobenkové koláče jsou velmi oblíbené zejména kvůli své jednoduché a rychlé přípravě. Nejčastěji se plní tvarohem nebo ovocem. Co takhle spojit tvaroh, ovoce a mák?…
Bábovky jsou oblíbeným sladkým pečivem v mnoha domácnostech. Tato, plná máku a vonící skořicí, určitě potěší milovníka poobědových teček ke kávě i sladkých snídaní.…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
MasterChef Česko: Vychutnejte si dokonalý steak s glazovanou mrkví a salátem coleslaw
Detox pomocí zeleninových šťáv: Snadná cesta ke štíhlé postavě, nebo nebezpečný marketingový trik?
Hrníčkové palačinky snadno a rychle: Dokonale jemné těsto zvládne podle jednoduchého postupu i začátečník