Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto receptu. Strávníci budou nadšení a budou se dožadovat přidání.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 16 682 kJ / 3 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,55 g |
Tuky | 41,82 g |
Vláknina | 43,40 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 2,20 g |
Sůl | 5,37 g |
Sacharidy | 644,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept je od L.A. CREATIVE FOOD, který jsem trochu upravil.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2024 23:40
Děkuji za recept, bylo to výborné a určitě zopakuji.
22. 8. 2022 18:32
Vyzkoušeno, veliká dobrota
9. 6. 2020 10:22
EvaSucha: Mohlo vám prekysnúť cesto alebo ich dlho varíte. Ja stredne veľké varím vo vode 7 minút na miernom ohni. Ak máte menšie stačí im 5 minút. Tiež ich pri vyberaní popichám. Na pare sa mi nedaria.
8. 6. 2020 22:50
EvaSucha: já vařím všechny knedlíky v páře.
8. 6. 2020 21:58
Dobrý den. Může mi někdo poradit co dělám špatně? V hrnci jsou krásně nadychane. A jak je vyndám (propicham.. Nepropicham.) tak se vždy srazí
26. 1. 2019 18:23
Lenunka: určitě v pohodě, od toho to tu je , takže každá rada pak drahá, to znám sám
26. 1. 2019 13:20
bystrouska: no já to vždycky dělám, ale tady to psané není, tak se radši ptám
Jurgen.k: Zdravím , díky za reakci, já jsem tu právě našla ještě podobný recept na tento knedlík a ani tam se nepropíchává, tak lepší je se zeptat než to pak zvrtat
Jurgen.k: Zdravím , díky za reakci, já jsem tu právě našla ještě podobný recept na tento knedlík a ani tam se nepropíchává, tak lepší je se zeptat než to pak zvrtat
26. 1. 2019 11:44
Lenunka: Zdravím , knedlíky jsem po uvaření nepropíchával a nesrazili se , drželi tvar krásně do druhého dne v lednici.
25. 1. 2019 18:16
Lenunka: Já jsem je propíchla, jsem tak zvyklá, a popravdě ani mě nenapadlo, že bych to neudělala
25. 1. 2019 13:19
Včera uvařeno, snězeno a moc chutnalo. Já knedlíky teda vařila v páře a propichovala. Výborné. Děkuji za recept
24. 1. 2019 22:27
mám technický dotaz, knedlíky se po uvaření nepropíchají? nesrazí se to?
19. 1. 2019 13:14
Před chvílí jsme knedlík dojedli, je výborný , jemný až mechový.
12. 1. 2019 12:40
bystrouska: taky jsem je zkoušel poprvé a opravdu za ten výsledek to stojí , tak to jsem rád krajanko
12. 1. 2019 08:00
Knedlíky vypadají moc jedle , ráda bych je vyzkoušela. Manžel sice ovocné knedlíky nejí , ale tyto se plní povidly a ty má moc rád, tak snad udělá výjimku.
Jinak jsme krajané, já bydlím kousek od Kladna (cca10km) a na Kladně pracuji .
Jinak jsme krajané, já bydlím kousek od Kladna (cca10km) a na Kladně pracuji .
11. 1. 2019 20:04
Kdysi jsem jedla něco hodně podobného v Rakousku a bylo to moc dobré.
Pak jsem si na to jednou vzpomněla a zaexperimentovala - klasické "blbouny" jsem naplnila odpeckovanými višněmi a dokončila dle receptu - polít vanilkovou omáčkou a posypat mákem s cukrem...kombinace višně + mák + vanilková omáčka neměla chybu.
Pak jsem si na to jednou vzpomněla a zaexperimentovala - klasické "blbouny" jsem naplnila odpeckovanými višněmi a dokončila dle receptu - polít vanilkovou omáčkou a posypat mákem s cukrem...kombinace višně + mák + vanilková omáčka neměla chybu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rakousky knedlik alpský povidlový knedlík kynuté povidlové knedlíky povidlové kynuté knedlíky kynuté knedlíky alpský knedlík kynuté knedlíky s povidlím kynutý knedlik s povidlím alpské knedlíky povidlove knedliky kynutý povidlovy knedlík povidlové knedlíky kynuté kynutý knedlík rakouský povidlový knedlík recept na povidlové kynuté knedlíky recept kynuté knedlíky povidlové kynutý knedlík s pudinkem povidlovy kynuty knedlik rakouský knedlík s vanilkovou omáčkou kynuté povidlove knedlíky recept
Suroviny: mouka hladká, droždí čerstvé, mléko, cukr krupice, vejce, sůl, povidla švestková, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, rum, mák mletý, cukr moučkový
Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q4gy
17 názorů