Křenová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenNa této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 273 kJ / 65 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,70 g |
– nasycené | 2,30 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 1,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,70 g |
– cukry | 4,70 g |
––– laktóza | 4,70 g |
Na této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Lahodný italský dezert panna cotta se smetanově jemnou chutí je doplněný jahodami. Nejen že krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Podle přesného receptu se vám tento…
Kdo má rád koláče s nižší vrstvou těsta, ovocem a drobenkou, ten si jistě oblíbí i tento recept. Tenkou vrstvu těsta poklademe hustě kousky jahod a zasypeme máslovou…
Bílá jemná omáčka vonící koprem patří mezi klasiku české kuchyně. Připravíme ji z bešamelového základu, do kterého nalijeme naložený kopr i s nálevem a smetanu. Omáčku…
Voňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Francouzské slané koláče zvané "Quiche" se skvěle hodí jako rychlý oběd, večeře, nebo pohoštění na oslavu a rodinné setkání. Tenké křehké těsto plné smetanového sýru a…
Pokud rádi mlsáte, ale preferujete zdravější životní styl, jistě se vám bude hodit recept na zdravý moučník. Upečte si s námi hrnkové řezy s ovesnými vločkami. Podzimní…
Nenáročné buchty jsou beztak ty nejlepší. Těsto jednoduše vyšleháme ručním mixérem, necháme odstát a poté jej vlijeme do formy. Hojně jej poklademe ovocem, v tomto…
Máte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
1) Troubu si předehřejeme na 200°C. 2) Na těsto si smícháme zvlášť sypké a zvlášť mokré suroviny. Sypké pomalu vmícháme do mokrých. Zbytečně nepřemícháváme, když někde…
Nevíte, co si dát k obědu? Smažené kuřecí řízečky v krásně křupavém obalu z kukuřičných lupínků, jemná bramborová kaše dochucená máslem a kukuřičné klasy opečené na…
První si připravte krém. Mléko s máslem a vydlabanou vanilkou zahřejte na 80 ˚C. Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem. Do žloutků vlejte horké mléko a prošlehejte…
Vláčný kakaový korpus, tvarohový krém provoněný vanilkou a to celé polité čokoládou. Řeč je o Míša řezech, po kterých se můžou utlouct nejen děti, ale i dospělí. S tímto…
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při…
Troubu předehřejeme na 205 °C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými papírovými košíčky.Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme…
Nejprve na pánvi osmažíme na sádle najemno nakrájenou cibulku. Poté v hrnce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Do jíšky dáme 2 PL octa a necháme trochu …
Vanilková zmrzlina je velmi oblíbená. Osvěžující, smetanový krém nádherně vonící po vanilce totiž zpříjemní každý horký den, ať už samostatně v kornoutu, nebo v poháru.…
Lilky podélně rozkrojíme na poloviny a řezné plochy dobře posolíme. necháme asi půl hodiny vypotit. Cibuli nasekáme a opečeme ji na olivovém oleji dosklovata. Přidáme…
Pokud jste majitelé domácí pekárny, jistě se vám bude hodit recept na tyto houstičky, babičky jim též říkají žemličky. Jsou tak jednoduché, že je zvládne i pekař…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Jahody rozmixujeme s cukrem a smetanou, naředíme mlékem.
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Holka u plotny radí: Cuketové šneky se slaninou a sýrem jsou rychlým a skvělým pohoštěním pro nečekané návštěvy
Deset tipů na ty nejlepší vanilkové rohlíčky: Máslo místo margarínu, správně připravená mouka a vychytávka se žloutkem
Francouzské madlenky: Pečivo ve tvaru mušlí vás dovede až do Santiaga de Compostela