Cikánský řízek
Recept ještě nebyl hodnocenCikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 406 kJ / 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 84,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Recepty na tyto bavorské bramborové knedlíky se liší region od regionu. Nicméně si tyto knedlíky získaly oblibu i u nás. Jsou jemnější konzistence a díky bramborové…
Nevíte jakou přílohu připravit k masu s omáčkou? Inspirujte se u našich sousedů a vyzkoušejte kluski, bramborové nočky pocházející ze slezské části Polska. Skvěle…
Domácí čokoláda potěší malé i velké. Připravujeme ji hlavně na Vánoce, ale i v průběhu celého roku, když na ni dostaneme chuť. Pokaždé si ji můžete připravit jinak, pro…
4plátky krkovice naklepeme a naložíme do následující směsi:2vejce,1lžička bramborové moučky,2lžičky kari koření,1lžice polévkového koření,4stroužky utřeného česneku,1…
Nakrájíme cibuli a pórek. Pokrájíme si tofu na malé kostičky zhruba 1 cm velké. Na rozehřátou woka pánev nalijeme cca 1 dcl oleje, nasypeme nakrájený pórek, cibuli a…
Předehřejte troubu na 170°C. Vejce a cukr jemně utřete do pěnyDo bramborové moučky vmíchejte kakao a prášek do pečiva. Směs prosejte do vaječné pěny a vše opatrně…
Milujete linecké cukroví a hledáte nějakou originální obměnu tohoto tradičního druhu? Pak rozhodně vyzkoušejte tohle pomerančové, jeho chuť Vás překvapí, je svěží a tak…
Cukr, vejce a máslo třeme 1/4 hodiny, pak přidáme mouku se solí a zázvorem, vykrajujeme tvary a na plechu necháme do druhého dne pak upečeme.
Jablka oloupeme a pokrájíme na dílky. Dáme je do hrnce, zalijeme citronovou vodou (cidrem nebo vínem) a rozvaříme je na hustou kaši. Ochutíme 2-4 lžícemi třtinového…
Vypracujeme těsto a necháme ho v chladnu odpočinout.Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary (kolečka, srdíčka, hvězdičky).Pečeme ve středně vyhřáté troubě.Upečené a…
Nejdříve uděláme krém. Z mléka nalijeme malé množství do hrnečku, rozmícháme v něm mouku, bramborovou moučku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vlijeme do vařícího mléka…
1-6 kg šunky s kostí nebo i bez kosti opláchneme ve studené vodě, dáme do většího kastrolu a zalijeme studenou vodou, aby byla přesně ponořena. Přivedeme do varu,…
Filety necháme rozmrznout a pokapeme trochou citronové štávy. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do osolené vody. Až budou měkké, scedíme a…
Světlé těsto - bílky ušleháme, ke konci dadat cukr a následně ostatní suroviny a jemně vymíchat. Tmavé těsto - žloutky a vejce utřít s cukrem doběla, přidat mouku…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Největší radost mi dělalo péct pro královnu Alžbětu II., říká česká vítězka kuchařské olympiády Jaroslava Londová
Jak připravit dokonalou holandskou omáčku? Fantastickou chuť a sametově hebkou konzistenci zaručí správné šlehání másla
Slavíte narozeniny? Máme pro vás 6 tipů na rychlé občerstvení ve stylu španělských tapas. Zvládnete je do 10 minut