Domácí pšeničné tortilly
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava domácích tortill je až překvapivě snadná, navíc vám ušetří spoustu peněz, které můžete investovat do bohatší náplně těchto oblíbených placek. Tak s chutí do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Příprava domácích tortill je až překvapivě snadná, navíc vám ušetří spoustu peněz, které můžete investovat do bohatší náplně těchto oblíbených placek. Tak s chutí do…
Karlovarské rohlíky jsou stálicí na našem trhu. Dnes se snažíme za pomoci svých vzpomínek si vybavit chuť toho, co jsme mívali rádi. A tak do těchto karlovarských…
Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit…
Všechny suroviny důkladně zpracujeme do nelepivého bochánku a necháme kynout v míse na teplém místě minimálně 40 min.Z vykynutého těsta vytvoříme asi 5-6 bochánků, které…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké. Dáme pozor, aby se sůl nedostala na droždí. Jelikož milujeme kmín ve velkém, přidala jsem hned k mouce asi 50 g…
Vše zaděláme, buď ručně v míse, nebo v domácí pekárně a necháme vykynout. Následně tvoříme libovolné tvary.Znovu necháme na plechu kynout asi 20 minut, pak potřeme…
Do kastrůlku vložíme máslo, přilijeme mléko a lehce zahřejeme, máslo necháme rozpustit. Do misky nasypeme mouku, semínka, sůl a uprostřed uděláme důlek. Do důlku…
Do nádoby domácí pekárny vložíme vše ve známém pořadí, zapneme program Těsto. Těsto musíme z pekárny vyjmout ještě před ukončením programu, ve fázi kynutí, jinak by z…
Chlebíčky se staly oblíbeným pohoštěním snad na všech oslavách a večírcích či při rodinných setkáních. S tímto receptem můžete připravit i domácí veku, která oslní…
Do domácí pekárny nalijeme 100 ml teplé vody, nasypeme sáček droždí a přidáme lžičku cukru. Zamícháme a na 20 minut zavřeme bez jakéhokoliv programu.Na těsto připravíme…
Sypké suroviny smícháme, uděláme důlek a vlijeme vodu. Rozmělníme do ní droždí a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme vejce a olej. Vypracujeme těsto a…
Očistíme krevety, ulomíme hlavu, odstraníme nohy a oloupeme až k ocásku. Jde to lehce, ocásek se ponechává na držení při konzumaci. Pak nařízneme opatrně hřbet a vyndáme…
Do nádoby (sklo, porcelán - pokud ohříváme v mikrovlnce) dáme vodu a cukr a ohřejeme na cca 37°C (chladnější = droždí kyne pomalu, teplejší než cca 42 °C = kvasinky se…
Mouku smíchejte s droždím, solí a olejem, vlijte vlažnou vodu a zadělejte těsto. Nechte na teplém místě kynout 1 až 2 hodiny. Brambory nakrájejte na tenké plátky …
Cibuľu pokrájame na céčka, a pomaly osmažíme skoro do hneda na oleji. Necháme vychladnúť.Žitnú múku rozmiešame v 150 ml vlažnej vody (odoberieme z odmeraného množstva) s…
Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a…
Ve větší míse smícháme sypké ingredience: kukuřičnou mouku, hladkou pšeničnou mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Pak přidáme vejce, mléko nebo jogurt/kefír, rozpuštěné…
Dejte mouku do větší mísy. V druhé míse rozšlehejte vajíčka s mátou, citronovou kůrou, sodou a jogurtem. Přilejte k mouce a dobře spolu promíchejte. Mátu a citronovou…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s vejci. Postupně přidáváme všechny suché ingredience a nakonec přidáme nasekané kešu ořechy.Těsto…
V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom…
Tento chutný koláč kombinuje skvělý korpus z vloček a lískových oříšků, sladká opékaná jablka a voňavý vanilkový pudink. Navíc při přípravě nepoužijeme žádné živočišné…
Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí rozdělíme na kousky a děláme buď pletýnky a nebo rohlíky. Necháme asi 20 min vykynout, potřeme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Kečup z rybí omáčky? Oblíbené dochucovadlo se dřív vařilo i z hub nebo ze švestek
Slupky z pomerančů do koše nepatří. Vyleštíte jimi zašlé sklo, vyčistíte mikrovlnku a provoníte lednici. Na co ještě se hodí?
Rychlé pohoštění na poslední chvíli: Nečekanou návštěvu oslní plněné bulky