Dort Esterházy podle Maršálka
Recept ještě nebyl hodnocenČeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 697 kJ / 645 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,50 g |
Tuky | 57,50 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 50,75 g |
–– mononenasycené | 45,00 g |
–– polynenasycené | 5,75 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Čeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Poctivý máslový krém s griliášem se do laskonek hodí nejvíce. Je tou nejlepší kombinací k chuti kokosových laskonek. Naplněné laskonky ozdobené rozpuštěnou čokoládou…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
150 g mouky, 65g cukru, 65g másla, 1vejce a lžičku prášku do pečiva smícháme v těsto a rozválíme do dortové formy. Poklademe odkapanými višněmi. Máslo vyšleháme s…
Korpus: Sypké ingredience smíchat, zalít máslem, promíchat vidličkou, aby všechny zvlhly. Poté udusat na dno dortové formy vyložené peč.papírem. Lehce nahnat do stran,…
V menší misce smícháme kokos, kardamom, skořici, oříšky a dáme bokem. Ve větším hrnci(cca 4 litrovém) rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za bezpodmínečně stálého…
Rozpustíme máslo a vše smícháme dohromady. Naplníme do silikonových formiček(12ks), nemusíme vymazávat a jdou krásně ven. Pečeme na 170°C asi 15 minut na horkovzduch.
Namibijský koláč, plný banánů a lískových oříšků, provoní celý váš dům. Koláč, ozdobený bílou a tmavou čokoládou, se hodí jak pro běžný den, nebo i pro slavnostnější…
Také máte raději cukroví plněné krémem, ze kterého na vás dýchá luxus? Ořechové trubičky s nutellovým krémem sice dají více práce, ale výsledek rozhodně stojí za to.…
Nadýchaná, ale přesto křupavá. Taková je tato ořechová roláda od Josefa Maršálka, která je plná lahodného máslového krému, jenž doplňuje sladká meruňková marmeláda s…
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej, minerálku a rum. Přimíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, kakaem, mletou kávou a oříšky.…
Vejce vyšleháme s horkou vodou a s cukrem, přidáme mouku s kypř. práškem a pak oříšky. Řádně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté…
Máslo, cukr, vejce a vanilkový cukr utřeme do hladka. Přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva promícháme do hladkého těsta. Na papírem vyložený plech dáme půlku…
Den předem svaříme smetanu a čokoládu a dáme do lednice.Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého ještě zašleháme cukr. Pak opatrně vmícháme oříšky smíchané s moukou…
Ztužený tuk nastrouháme do mouky,, přidáme vejce, ocet, sůl a 50 ml vody, propracujeme a podle potřeby můžeme přidat vodu. Těsto dáme uležet do lednice.Na náplň smícháme…
Změklé máslo, žloutky, cukr, skořici a mléko vyšleháme do pěny. Mouku s oříškama dáme na vál, přidáme směs a zpracujeme. Necháme 30 minut odpočinout. Plech vymažeme…
Mléko svařit s cukrem, přimíchat mleté oříšky, nechat přejít varem, vypnout a nechat vychladnout.Po zchladnutí zašlehat vanilkový cukr a máslo.Dortový korpus potřít…
Korpus plný chutě čokolády a oříšků, kterou ještě zvýrazní známá lískooříšková pomazánka. K tomu lehký tvarohový krém nadýchaný šlehačkou a jemný po mascarpone doplněný…
Vypracujeme těsto, ze kterého vykrajujeme tvary. Ty pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé slepujeme čokoládovou pomazánkou, vrch zdobíme citrónovou polevou a barevným…
Išelská kolečka jsou jedním z tradičních druhů cukroví, které nesmí na Vánoce chybět. Vykrájená kolečka slepujeme meruňkovým džemem a sladkou oříškovou náplní s…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
První tištěná video kuchařka: Vařte tradičně i moderně podle vyzkoušených receptů!
Konec trapasům v restauraci! Už žádné mačáto, gnoči, nebo gordon blů: Tahák, jak správně vyslovovat názvy jídel a nápojů
Češi umí nejlepší bábovky! Jak na mramorovou klasiku nebo zdravou proteinovou bombu?