Rýžový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenOpomíjený a přitom lahodný nákyp, na kterém si pochutnáte celoročně. Připravit ho můžete s čerstvým, ale i kompotovaným ovocem. Rýžový nákyp je dobrota, která vás zasytí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Opomíjený a přitom lahodný nákyp, na kterém si pochutnáte celoročně. Připravit ho můžete s čerstvým, ale i kompotovaným ovocem. Rýžový nákyp je dobrota, která vás zasytí…
Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Pak střídavě vmýcháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto nalejeme na vymazaný moukou…
Nejjednodušší a nejrychlejší moučník, jaký zvládne i naprostý začátečník. Šťáva z kompotu dodá těstu ovocnou příchuť i barvu a samotné ovoce ho zvláční. Čokoládová…
Pokud máte chuť na ovocný dort, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni, vyzkoušejte tuto jednoduchou nepečenou verzi. Dort je tvořen piškotovou vrstvou, ovocem a jemným…
Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí…
Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí…
Nenáročné a šťavnaté moučníky, ty jsou bezkonkurenční. A přesně takové tyto řezy jsou. Jednoduché šlehané těsto, tvarohový krém, ovoce schované pod vrstvou želé, to je…
Báječný a moc dobrý moučník s pudinkem a ovocem, který budou milovat nejen děti. Příprava je nenáročná a celkem rychlá. Moučník bude chutnat dobře vychlazený a ztuhlý,…
Do nádoby od robota dejte změklé máslo, cukr, špetku soli a vše vyšlehejte do světlé pěny.Dále zapracujte vejce, mléko a lžičku vanilkového extraktu. K mouce přisypte…
Sladký moučník z domácí pekárny svou chutí připomíná třený koláč. Použité ovoce, které koláč chuťově příjemně doplňuje, nemusí být pouze zavařené. Můžete vyzkoušet i…
Mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a rozpuštěnou Heru smícháme v míse. Rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmícháme kakao. Těsto vypadá spíš jako drobenka.…
Smícháme cukr,mouku,máslo a žloutky.Přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.Těsto nalijeme do koláčové formy, silikonovou není třeba vymazávat ostatní formy je…
Zakoupíme štramberské uši. Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout. Postupně plníme ucho. Nejdříve pudinkem, pak ovocem, ozdobíme šlehačkou, šlehačku mletou…
Listové těsto vyválíme na cca 2mm, případně použijeme již vyválené. Nakrájíme na trojúhelníčky (velikost libovolná, já jsem krájela čtverce cca 10x10cm a poté napříč),…
Do pohárových skleniček vypláchnutých studenou vodou, si na dno dáme piškoty pokapané šťávou z kompotu a pár višniček (popř. jiného ovoce).Klasicky uvaříme pudink, který…
Celá vejce ušleháme s cukrem, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, olej, smetanu a nalijeme na plech, nebo pekáček, pokrytý pečícím papírem. Ovoce necháme okapat a…
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek, který smícháme se zbytkem surovin v hladké, vláčné a nelepivé těsto. Těsto necháme vykynout.Uvaříme hustý puding a uděláme…
Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a lehce…
Piškoty po dvou slepíme marmeládou a naskládáme je na dno dortové formy. Poklademe okapaným kompotovaným ovocem, zalijeme pudinkem a tento postup ještě jednou zopakujeme…
Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme metlou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za stálého míchání…
Rozemlete piskoty smichame s cukrem, skorici a maslem. Vzniklou hmotu nasypeme do dortove formy s pecicim papirem a poradne umackame. Korpus dame peci na 200° na 20…
Uvaříme si čaj a osladíme cukrem. Do vychlazeného čaje vmícháme bílka a pokud máme zavařeninu tak můžeme i vlít trochu štávy z kompotu. V případě že máte čerstvé ovoce…
V nádobě vyšleháme mléko a šlehačku v prášku, přidáme puding bez vaření, šťávu z kompotu a stužovač. Zamícháme. Jako poslední přidáme kompotované ovoce a zamícháme pouze…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Přidáno 14. 6. 2024 13:56
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Tarhoňa byla pochoutkou kočovníků. Jak se tahle maďarská specialita připravuje?
Vyzkoušeli jsme za vás: Naše redaktorka usmažila „odpad"! Chipsy z bramborových slupek ale chutnají překvapivě dobře
Retro okénko: Tyčinka Milena stávala dříve 2,50 Kčs. Oblíbená je dodnes, třeba jako součást slavných Milena řezů