Křupavý patizon z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenObalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 238 kJ / 57 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,15 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého…
Patizon rozkrájejte na přibližně centimetrové plátky. Pokud máte patizony mladé, je kůže patizonu měkká a nemusíte je loupat. Pokud máte větší kousek, tak je oloupejte.…
Nenápadné "létající talíře" rostoucí na našich zahrádkách jsou velmi tvárnou a chutnou kuchyňskou surovinou s významnými zdravotními benefity. Zkuste je připravit…
Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které rozpůlíme na poloviny do tvaru podkovy.Osolíme a necháme vypotit. Osušíme kuchyňským…
Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které rozpůlíme na poloviny do tvaru podkovy.Osolíme a necháme vypotit. Osušíme kuchyňským…
Cuketu, patizon a cibulku nakrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na slabé plátky a vše vložíme na pánev. Podlijeme olivovým olejem a smažíme do zlatova. Osolíme,…
Rozšľaháme vajcia, pridáme oriešok, korenie, hrozienka, múku, soľ a vypracujeme cesto. Necháme 30 min odpočívať. Potom vmiešame všetku zeleninu, ktorú sme nastrúhali…
Patizony omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Remosku vymažeme sádlem, vložme patizon, osolíme ho, posypeme kmínem, pokapeme sádlem a upečeme dočervena. Podáváme s…
Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.Cibuli nakrájíme najemno, dužinu…
Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme…
Patizon je jedním z druhů dýně, jeho příbuzný je například cuketa. Tato zelenina je vhodná zvláště při hubnutí, proto se tyto zeleninové řízky nesmaží, ale pečou v…
Vše, kromě banánů a kyseliny citronové, pokrájené dáme vařit na 6 minut. Poté přidáme pokrájené banány a vaříme další 1 minutu, přisypeme kyselinu a další 1 minutu…
Patizon oloupeme, zbavíme semínek, osolíme a necháme vypotit. Osušíme kuchyňským ubrouskem. Potřeme olejem s česnekem a restujeme z obou stran na pánvi dozlatova…
Cuketu i patizon omyjeme, patizon zbavíme jadérek a oboje nakrájíme na 1cm silné plátky, které lehce posolíme a posypeme vegetou. Obalujeme v klasickém trojobalu,…
Patizon osupame, zbavime jadierok, nakrajame na ploche kusky, osolime a nechame vypotit. Obruskom ich trochu osusime a potrieme narezanym cesnakom.Obalime v trojobale a…
Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Patizon oloupeme a vyřízneme semínka. Nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme vypotit.Na oleji orestujeme na proužky…
patizón ošúpeme a zbavíme jadierok, na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájaný patizón zemiaky vývar alebo vodu a bujón ku koncu varenia pridáme trochu mlieka alebo…
Do 2 l vody dáme vařit květák, na kostky oloupané nakrájené brambory, nakrájený česnek, bazalku, libeček, podravku, muškátový květ a trošku soli. Mezitím si na polovině…
Na špejle střídavě napichujeme kousky kuřecího masa, plátky patizonu, měsíčky cibule a kousky paprik.Hotové špízy osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením,…
Olej smícháme s hořčicí. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a na stranách nařízneme. Potřeme směsí z hořčice a oleje a necháme v chladu cca 2 hodiny. Cibulku…
Na dno kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou slaninu a když zesklovatí, přidáme nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený česnek. Osmahneme a přidáme na…
Patizon omyjeme a pokud je slupka slabší, pokrájíme na plátky. Osolíme a necháme vypotit. Směs sýrů, uzenou papriku, jogurty a vejce vyšleháme, přidáme sůl, bylinky …
Nové brambory, cuketu, rajčátka a patizon dobře omyjeme a pokrájíme na malé kousky.Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme na oleji (sádle), přidáme uzenou červenou…
Nakrájet patizon a klobásu na malé kostičky.Na pánev nalít trošku oleje.Na olej dát nakrájený patizon, posolit, dát koření - směs dle libosti, já dávám čubricu, dusit…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Sterilované papriky plněné zelím: Vynikající sladkokyselá chuťovka k masu je zajímavým zpestřením letního zavařování
Kávová sedlina do kompostu patří, zbytky masa tam nesmí aneb Praktické informace pro zahradní kompostování krok za krokem
Tři báječné dezerty do skleniček, do nichž využijete zbytky cukroví. Chutnají božsky, vypadají úžasně a příprava je snadná