Bábovka z podmáslí
Recept ještě nebyl hodnocenCo nejlépe vystihne atmosféru rodinné pohody a přátelského posezení u kávy, než vůně právě upečené bábovky? Elegantní moučník, na kterém není nic složitého. Vsaďte na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 236 kJ / 56 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 1,60 g |
–– mononenasycené | 0,60 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,40 g |
– cukry | 5,40 g |
––– laktóza | 5,40 g |
Co nejlépe vystihne atmosféru rodinné pohody a přátelského posezení u kávy, než vůně právě upečené bábovky? Elegantní moučník, na kterém není nic složitého. Vsaďte na…
Jednoduché a rychlé podmáslové řezy jsou rychle hotové a jejich přípravu zvládne i úplný začátečník. Díky podmáslí v těstě je moučník příjemně vláčný a voňavý. Do části…
Moučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá…
Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Rychlé a výborné lívance, které jsou křehké díky přidanému podmáslí. Navíc jsou bez kynutí a zvládne je opravdu každý. Výborně chutnají s marmeládou, ovocem a tvarohem.
Hledáte inspiraci na snadný a chutný dezert, na kterém si můžete pochutnat takřka bez pocitu viny? Trendy banánový chlebíček je tou pravou volbou! Přidané oříšky a…
Tak jednoduchý a tak výborný. Pokud vám doma leží trs banánů, které už nejsou ve formě, rozmačkejte je, smíchejte s dalšími surovinami a dejte do chlebové formy upéct.…
Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Jedná se o maso, které je méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso…
Všechny suroviny na korpus jednoduše prošleháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem (měla jsem 25x34 cm) a pečeme na 190 st. cca 20-25 minut. Vyzkoušíme špejlí,…
Dorty nemusí být jen ekvivalentem cukrářsky a časově náročné práce. Máme tu pro vás recept na jednoduchý dort. Díky strouhané mrkvi je šťavnatý a spolu s krémem z…
Jednoduchý ovocný moučník nevšedního vzhledu. Příjemná chuť jablek nebo hrušek v kombinaci se skořicí vám zajisté zachutná. Jeho příprava je nenáročná a zvládne ji i…
Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.Vejce vyšleháme do pěny s krupicovým a…
Výborná buchta s příchutí kokosu je vláčná a kyprá díky použití zakysaného mléčného výrobku při přípravě. Bude skvělá, pokud ji ještě na povrchu polijete čokoládovou…
Všechny suroviny smícháme a pořádně zamícháme nebo můžete použít šlehač. Plech si vymastíme a vysypeme a pečeme na 200 - 250°C po dobu 15 - 25 minut. Hotovou buchtu…
Muffiny nemusí být nutně jen sladké. Připravte jejich slanou verzi, která vám svou chutí připomene oblíbenou italskou pizzu. Úspěch sklidí jak u dětských, tak i u…
Pokud vlastníte pekárnu a hledáte recept na nejlepší chleba, právě jste ho našli! Úžasně vláčný díky podmáslí a voňavý po kmínu, tak přesně takový tento chleba je.…
Kotlety zlehka naklepeme a nařízneme okraje. Osolíme a opepříme. Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, podmáslí, česneku, mouky, hořčice a papriky. Nakonec vmícháme…
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z…
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z…
Ve vetsi misce smichame ovesne vlocky s podmaslim nebo jogurtem. Nechte chvili stat a mezitim si pripravte druhou misku, do ktere date mouku, sodu, prasek do peciva a…
Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme a poté 2/3 těsta, bez kakaa nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáček nebo dortovou formu, nebo na plech. Až nakonec do …
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) Smícháme mouku, sodu a sůl. 3) V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce, banány, podmáslí a extrakt. Tuto směs…
Podmáslí rozmícháme s vejci,cukrem a olejem přidáme mouku smíchanou a práškem do pečiva.Třičtvrtě těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbytku těsta vmícháme…
Muffiny v jarním či velikonočním pojetí upečeme tentokrát naslano. Těsto doplníme mladým špenátem nebo kopřivami, slaninou, sýrem a vejci. Muffiny podáváme teplé k…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Redakce v akci: Pekli jsme jahodové indiánky pod vedením Josefa Maršálka. Máme recept a víme, jak správně připravit krém
Jídelníčky světových lídrů: Jak zhubla Angela Merkelová 10 kilo a proč tak miluje italskou kuchyni?
Grilování levou zadní: Zkuste to v americkém stylu a ochutnejte burgery z grilu