Nálev na červenou řepu
Recept ještě nebyl hodnocenČervená řepa obsahuje velmi velké množství zdraví prospěšných látek, které lidské tělo potřebuje. Když se naskytne možnost uchovat ji na zimní období zpracováním podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 430 kJ / 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 8,33 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 7,33 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 2,33 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 33,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Červená řepa obsahuje velmi velké množství zdraví prospěšných látek, které lidské tělo potřebuje. Když se naskytne možnost uchovat ji na zimní období zpracováním podle…
Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Květák rozebereme na růžičky, důkladně propereme a vaříme 15min v páře. Hotový květák vidličkou nebo mačkadlem na bramborovou kaši rozmačkáme na menší kousky, ale ne na…
Výrazná kořeněná marináda na drůbeží maso zachutná milovníkům lehce orientálního nádechu jídla. Přílohou k připravenému kuřecímu masu může být klasická rýže nebo…
Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. (Já vařím v tlakovém hrnci 10 minut od bodu varu).Uvařenou řepu oloupeme a na robotu…
První připravíme směs koření. Vše dáme do malé misky a vše promícháme. V připravené míse důkladně promícháme všechny potřebné věci na marinádu a vložíme do ní na stejné…
Uvařené brambory rozmačkejte, přidejte fenykl, kopr, nasekanou pažitku, sůl, pepř, olej a kůru z půlky citronu (dobře omyjte!). Plech vyložte pečícím papírem, hmotu na…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na velikost soust.V uzavíratelné misce z uvedených surovin smícháme marinádu, vložíme maso a důkladně obalíme ze všech stran. Misku…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
1.Cibuli, fenykl a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a také nakrájíme. Česnek rozmáčkneme nožem a nasekáme najemno. 2. Na olivovém…
Hrušky a jablka,oloupeme,nekrájíme,přidáme fenykl,skořici a vaříme v kojenecké vodě cca 35 min.(dokud jablka a hrušky nezměknou). Pak scedíme přebytečnou vodu…
1. Podle počtu filet si natrháme alobal na zabalení. 2. Na každy kus alobalu dáme filetu pangase, posypeme grilovacím kořením, semínky fenyklu, nakrájeným česnekem a…
1) Podélně rozčtvťte lilek a odkrojte stopku na konci čtvrtin. Z konce čtvrtin odkrojte 5 cm kousek. Přepulte zbývající část čtvrtin a nakrájejte je taktéž na 5 cm…
Nejdříve připravte náplň. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm shiitake a pórek. Musí úplně změknout, na středním plameni to trvá asi 10 minut. Přidejte sůl…
Troubu předehřejte na 140°C a plech vyložte pečícím papírem. Houby očistěte a včetně nožiček nakrájejte na plátky (3 - 5 mm silné). Cibuli a 2 stroužky česneku…
Začneme den předem. Stroužky česneku po oloupání podélně nakrájíme na malé klínky a maso jimi prošpikujeme. Pět lžic oleje promícháme s citronovou šťávou, částí…
Omytého králíka naporcujte, osušte, poprašte moukou a prudce opečte na olivovém oleji. Dejte do pekáče, zalijte omáčkou a pečte nezakrytého asi 40 minut při 180°C, v…
Fenykl i mrkev očistíme, nakrájíme fenykl na proužky, mrkev na nudličky. Semínka fenyklu rozdrtíme v hmoždíři, ostatní koření ponecháme celé. Rozehřejeme wok nebo…
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli,přidáme plátky česneku,chilli a chviličku restujeme. Přidáme všechno koření a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.…
Filety zbavíme kůže, pinzetou vytaháme větší kosti, nakrájíme na kostky a dáme do mixeru.K rybě nastrouháme pomerančovou kůru (1 lžičku), přidáme žloutek, drcená…
Mouku nasypte do mělké misky nebo hlubokého talíře. Dochutíte ji solí a pepřem. V ochucené mouce obalíte důkladně steaky a přebytečnou mouku oklepte.Na lžící rozehřátého…
V hmoždíři rozdrťte fenyklová semínka a rozmarýn. V misce smíchejte med, rozmačkaný česnek, koření, sůl a pepř podle chuti a pomažte touto pastou panenky. Vložte je do…
V rozehřátém oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme plátky česneku, chilli a chviličku restujeme. Přidáme všechno koření a zalijeme vývarem, přivedeme k varu.…
Bochník: 1000g Program: Základní
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami