Pohanková kaše
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a…
Jablkový závin je skvělým moučníkem po dobrém nedělním obědě. Díky tvarohu, který je použitý v těstě, je krásně vláčný a voňavý. Doporučuji podávat s čerstvě ušlehanou…
Mák umeleme, dáme do kastrůlku, přilijeme mléko a za stálého míchání chviličku povaříme.Uvařený mák dochutíme cukrem, medem, skořicí a citronovou kůrou podle své chuti…
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst teplou i studenou nebo si ji vzít v krabičce do práce, to je rýžový nákyp. Možná nevypadá na první pohled jako favorit, ale jakmile…
Právě dozrávají švestky a to je ten nejlepší čas udělat si dobrý koláč ke kávě nebo na snídani. Křehké linecké těsto, tvarohová náplň, šťavnaté švestky a voňavá drobenka…
Kynuté bochánky s ozvláštněním tvarem a sladkou náplní budou oblíbenou svačinou školáků i doplňkem odpolední kávy. Pokud si navíc práci zjednodušíte pomocí domácí…
Ideální podzimní koláč plný jablek a s vůní skořice. Pokud máte více času, ušlehejte z bílků sníh, který přidáte k těstu a náplni, koláč je pak ještě nadýchanější.…
Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a…
Tato jednoduchá buchta na plech je ideálním moučníkem, pokud zrovna nemáte moc času. Suroviny na těsto stačí jen smíchat a vylít na plech. Po upečení perník polijeme…
Buchty nemusí být jen s mákem či tvarohem. Použijte ovoce, kterého je na podzim spousty, například švestky. Jejich sezóna je v plném proudu, tak z nich vykouzlete chutný…
Legendární moučník spojený historicky s pražskými kavárnami a cukrárnami 30 let minulého století. Odtud si nese i pojmenování. Příprava vypadá na první pohled složitě,…
Do první misky dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Do druhé misky dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin.Na plech dáme pečící…
Jednoduchá výborná buchta, která voní skořicí a povidla dodají vláčnost. Je rychlá, vše jen smícháme a pečeme. Skvěle se hodí k nedělní kávě, nebo na svačinu. Poléváme…
Jablka jsou velmi chutná a dostupná v každém ročním období. Tentokrát si na nich můžete pochutnat ve šťavnaté nádivce křehkého koláče vonícího skořicí a rumem. Je to…
S podzimem přichází tradiční sběr jablek, proto využijte úrody a upečte si rychlý štrúdl z listového těsta se skořicí. Pokud máte kupované těsto, bude pečení legrace a…
Léto se nese ve znamení bohaté ovocné úrody, Slunce, vody a ledového osvěžení. A u vody se můžete jednoduše osvěžit nanukem z třešní, které dozrály díky paprskům letního…
V míse našleháme vejce a cukr, potom zašleháme olej a přidáme rozmačkané banány. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, sodu a skořici. Důkladně promícháme. Nakonec…
Nejjednodušší recept na pečenou žemlovku s jablky. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím nádobí, můžete zapékací misku vyložit papírem na pečení.
Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, nadrobíme do něj kvasnice s cukru odebereme 1 lžíci a droždí posypeme. Ohřejeme mléko, aby bylo vlahé a asi 50 ml…
Recept na jeden z nejznámějších koláčů, který k nám doputoval až z anglicky mluvících zemí. V průběhu let u nás zdomácněl a jedno je jisté, s tímto koláčem plněným…
Kdo by neznal mřížkový koláč z křehounkého těsta, pokrytý vrstvou šťavnaté jablečné náplně se skořicí a pudinkem? Tento koláč je ale navíc vylepšený přidanou tvarohovou…
Makovec je ze všech makových receptů nejoblíbenější a jeho příprava nejjednodušší. Naše milované makové moučníky sklízejí u nás obdiv, ale ve světě pozdvižení, neboť v…
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience (kromě meruněk). Doporučuji mléko přilévat postupně, může se stát, že budete potřebovat méně i více, záleží na mouce, tvarohu…
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Přidáno 14. 6. 2024 13:56
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Klasiky ze školní jídelny: Tradiční křenová omáčka, jemná i řízná zároveň
Mistrovství světa v hokeji i v jídle? Jen piva se prodalo za 50 milionů, padlo bezmála 40 tisíc porcí hranolek a 880 kg hořčice
K anglickému čaji se podávají scones: Tyhle nadýchané křehké koláčky s hustou smetanou a sladkým džemem připravíte snadno