Vaječný koňak 2
Recept ještě nebyl hodnocenK vánočnímu období patří i vaječný koňak. Jde o sladký alkoholický nápoj připravovaný z mléka a žloutků. Všechny suroviny šleháme nad párou a na závěr přilijeme rum.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K vánočnímu období patří i vaječný koňak. Jde o sladký alkoholický nápoj připravovaný z mléka a žloutků. Všechny suroviny šleháme nad párou a na závěr přilijeme rum.…
Kaštany nařízněte a dejte na 10 minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Až kaštany začnou tmavnout a praskat, tak je vytáhněte z trouby, nechte chvíli vychladnout a…
Banány oloupeme, rozmačkáme a dáme do mixéru.Přidáme žervé, smetanu, cukr a citronovou šťávu a ušleháme hladký krém.Krém rozdělíme do misek a necháme vychladit v…
Touhle nadýchanou čokoládovou dobrotou potěšíte nejen na svatého Valentýna svoje drahé polovičky. Dortík ve tvaru srdce, bohatě zdobený čerstvými jahodami, mandlemi a…
Přemýšlíte co upéct letos na Velikonoce? Zkuste tyto vláčné a lehké, máslem a medem vonící jidáše. Tvarem mají podle tradice připomínat provaz, ale fantazii se meze…
Velikonoční stůl můžeme vyzdobit krásnými kynutými věnečky, do kterých položíme malovaná vajíčka. Těsto lze připravit i v domácí pekárně. Po upečení věnečky ozdobíme…
Nepečené dorty z piškotů chutnají výborně a jsou velmi snadné. Piškotový základ doplníme jablečnou směsí ovoněnou skořicovým cukrem a necháme ztuhnout v lednici.…
Z mouky, mléka, vajec, soli a lžičky cukru vypracujeme hladké lité těsto.Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemné hranolky,…
Kopřivy jsou velmi rozšířeným plevelem, jsou ale zdravé a jídlu dodají hezkou barvu i svěží chuť. Vyzkoušejte je například zapečené s bramborami a krůtím masem. Vše…
Křupavé kynuté smažené placky, tedy langoše, jsou tradičním občerstvením na různých kulturních akcích nebo i na koupalištích. Snadno si je však můžeme připravit i doma.…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
Plátky vepřové kýty plněné barevnou zeleninou a sýrem rozhodně stojí za vyzkoušení. Smetanová omáčka s jemným medvědím česnekem jen dodává jídlu další barevnost a…
Vaječná omeleta je snídaně šampionů, pozdní svačina i večeře „co dům dal“. Je nadýchaná, šťavnatá a dá se připravit na desítky způsobů. Na jaře do ní přidejte posekaný…
Nádivka z bylinek tak nějak patří k jaru a Velikonocům. Natrhejte čerstvé a síly plné kopřivy a spolu s bazalkou je přidejte do nadýchané nádivky. O křupavost se pak…
V této výborné polévce použijeme mnoho darů jarní přírody. Kopřivy, popenec, šťovík i sedmikráska nejsou totiž jen plevelem, jsou plné vitamínů a chutnají skvěle.…
Těstoviny s mandlovou smetanou, slaninou a špenátem, mají zajímavou chuť díky pastě z medvědího česneku. Velice chutný oběd je snadný na přípravu a tak se do jeho…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Slaný koláč zvaný quiche k nám dorazil z Francie, kde je oblíbenou pochoutkou. S naším receptem si můžete připravit lahodný koláč s tvarohovou náplní, která je ochucená…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Ochutnejte clafoutis: Francouzský třešňový moučník vypadá jako pudink a peče se schválně s peckami
Vítězka Peče celá země Martina pokřtila svoji kuchařku: Tekly slzy štěstí, bouchalo šampaňské a ochutnávaly se trubičky s nivou
Ochutnejte Kodaň: Kde koupíte nejlepší krevetové chlebíčky, kam zajít na tržnici a co si přivézt domů