Shakshouka s cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenRozehřejte troubu na 180 °C.V pánvi, kterou můžete dát do trouby, osmahněte na dvou lžících olivového oleje cibuli. Až zesklovatí, přidejte koření- papriku, kmín,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozehřejte troubu na 180 °C.V pánvi, kterou můžete dát do trouby, osmahněte na dvou lžících olivového oleje cibuli. Až zesklovatí, přidejte koření- papriku, kmín,…
Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, z obou stran lehce posolte a nechte 30 minut vybrečet.Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek z obou…
Dělala jsem ve větším hrnci. Nakrájela jsem si na jemno cibuli a dala jsem na rozpáleny olej, mezitím, než se udělala cibulka do zlatova, připravila jsem kuřecí prsa a…
Cesto rozdelime na dve alebo tri casti, vyvalkame do kruhu, vrch pomazeme rajcinovym pretlakom a pokladieme: Na pasiky nakrajana sunka, na kolieska nakrajane rajciny,…
Do kastrolu dáme trochu oleje, necháme rozpálit, přidáme celou cibuli nakrájenou na jemno, všechny stroužky česneku, které jsme rozmačkali v lisu na česnek. Necháme…
Jestli máte rádi syté zeleninové polévky s luštěninou, zkuste tuto podle našeho receptu. Lehce připomíná složením a chutí indickou kuchyni. Každopádně zasytí a může…
Rozehřejte olej, přidejte pórky,cukety a celer a za občasného míchání smažte 5 minut na silnějším plameni. Přidejte česnek, rajčata, rajčatový protlak,bobkový list…
Očistěné maso osušíme a nakrájíme na kostky. Do rozpálené pánve dáme olej a nasekanou cibuli, necháme zpěnit a přidáme maso, promícháme a opékáme. Opečené maso ze všech…
Nejdříve si připravíme špenátovou nádivku. Na trošce másla orestujeme kostičky slaniny a cibule do zlatavé barvy. Přidáme povolený špenát a rozetřený česnek. Osolíme,…
Díky své jemné chuti nabízí kuřecí maso nepřeberné množství variant, jak ho můžeme připravit a čím dochutit. Kapsu z kuřecího prsa naplníme podušeným špenátem a kvalitní…
Panenky odblanime a rozrizneme na plat. Takto pripravene maso osolime, opeprime cerstve mletym peprem a posypeme susenou bazalkou. Dale poklademe platky sunky Prosciutto…
Na oleji krátko opražíme nadrobno narezanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom, nasekaným zázvorom, chilli papričkou a kari.Vložíme na malé kocky nakrájané zemiaky a…
Zapneme troubu na 180° C a plech vyložíme papírem na pečení, který lehce pomažeme olejem. Do mísy prosejeme mouku a promícháme s práškem a solí, přidáme scezený protlak…
Špenát vydusíme a necháme vychladnout. Pak ho rozšleháme se žloutky a olejem, přidáme mouku s práškem, koření a sníh z bílků. Rozetřeme na vymazaný plech a upečeme…
Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme.(možná bude potřeba více vody - záleží na mouce) Špenát omyjeme, krátce povaříme,…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje téměř doměkka. Cibuli nakrájíme proužky, zpěníme na troše oleje, zaprášíme lžící hladké mouky, orestujeme, zalijeme…
Šťavnaté kuřecí maso ze stehen orestujeme a smícháme se zeleninovou směsí, která má základ z loupaných rajčat, špenátu, kapie a koření. K ní pak servírujeme jako přílohu…
Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte dozlatova. Přidejte špenát. Před vložením do pánve můžete listy…
Maso pokrájené na 6 plátků mírně naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a lehce opečeme a podusíme na sádle.Na kostičky posekanou cibuli zpěníme na slanině…
Snad žádná sváteční polévka se neobejde bez knedlíčků. Silný kuřecí nebo hovězí vývar můžete doplnit nadýchanými a jemnými knedlíčky se špenátem. Jejich příprava je…
Na plátky anglickou slaninu rozložíme na dno zapékací misky a opečeme. Na ni dáme plátky sýra / větší část sýra si necháme na posypání/. Na sýr rozklepneme vejce tak,…
1. Dáme těstoviny do vrocí a osolené vody. Přidáme lžíci oleje, aby se nelepili a povaříme dokud nebudou měkké. Poté scedíme. 2. Připravíme si kastrůlek, rozdrtíme…
Do hrnce s poklicí nasypu pohanku, zaliji ji horkým vývarem, přikryji poklicí, zabalím do utěrky a schovám na 20 minut pod peřinu.Než je pohanka hotová, obvykle si na…
Tvaroh rozmícháme s jogurtem, ochutíme prolisovaným česnekem a nakrájenou pažitkou, solíme málo.Špenát necháme zcela rozmrznout, rozmícháme s vejcem, osolíme a zahustíme…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Jak správně vařit různé druhy rýže: Díky těmto radám se vám už nikdy nerozvaří jasmínová a arborio zůstane krásně krémová
Chutě známých politiků: Macron miluje cordon bleu, jídelníček mu ale hlídá manželka
Lahůdkové droždí dodá smaženému celeru jedinečnou chuť a křupavost. Na strouhanku už zapomenete