Tortillové chuťovky
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte nápad na rychlou, jednoduchou a chutnou svačinku nebo večeři? Tortillové chuťovky zasytí, jsou připravené během pár minut a každý si do nich dá to, co má…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 280 kJ / 67 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 3,40 g |
–– mononenasycené | 2,80 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 280 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte nápad na rychlou, jednoduchou a chutnou svačinku nebo večeři? Tortillové chuťovky zasytí, jsou připravené během pár minut a každý si do nich dá to, co má…
Rohlíky nakrájíme na kostky a promícháme s jogurtem, práškem, vejci, sýrem, olejem a solí. Vypracujeme kompaktní těsto. Podle potřeby přilijeme mléko.Kulatou formu (měla…
Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta. Během času doznaly spoustu vylepšení a různých podob. Tyto tvarohové placky se jim podobají jen tvarem a…
Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme polovinu z odváženého množství mouky a asi 5 minut mícháme, dokud těstíčko nebude hladké bez hrudek. Pak dodáme zbytek mouky, sůl a…
V uzavíratelné misce smícháme jednoduchou marinádu. Očištěné maso nakrájíme na tenké plátky a z těch nakrájíme nudličky. Nudličky poprášíme špetkou sody (maso bude vždy…
Rohlíky nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Uložíme na studenou vymazanou pánev a dáme na sporák. Metličkou prošleháme vejce se smetanou a kořením.Zalijeme rohlíky a a…
Vděčná surovina cuketa nám dopřává tisíc a jednu možnost, jak ji chutně zpracovat. Bezlepková a zároveň low-carb verze pizzy je skvělá volba. Díky ochucení a obložení…
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibulku s šalotkou, přidáme na malé kostičky maso a restujeme asi 8 minut.Podlijeme hutným vývarem, přidáme červenou i žlutou kapii…
Vejce rozmícháme s tvarohem. Přidáme mouku, sůl cibuli a prášek. Postupně přidáváme vodu, až vznikne vláčné těsto. Necháme ho pár minut odpočinout.Mezitím si připravíme…
Večer předem jsem dala namočit čočku.Do samotného jídla přijde asi 2 dl vína, zbytek si postupně nalévá kuchařka =). Tudíž na začátek jsem si nalila vína a napila se.S…
Minutkové maso nakrájíme na 10 medailonků. Osolíme a opepříme dle chuti, lehce poprášíme moukou smíchanou se sladkou paprikou. V rozpálené pánvi na oleji necháme…
Rozehřejte troubu na 180 stupňů.Lilek nakrájejte podélně na silnější plátky - viz. foto, osolte a nechte důkladně vypotit, min. 30 min. Poté osušte.Nakrájíme mozzarelu…
Rychlá a takřka bezpracná večeře, to je sen každého, kdo nechce trávit v kuchyni zbytečný čas. Základ tvoří těsto z podmáslí a nahoru si každý může dát to, co má rád.…
Z mouky, podmáslí, soli a sody vypracujeme hladké těsto. Je to rychlé a jednoduché. Necháme krátce odpočinout a mezitím připravíme suroviny na oblohu.Těsto vypracujeme…
Olivy nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do suga. Dochutíme kořením, česnekem, solí bazalkou a přidáme lžíci nastrouhaného sýru.Cuketu nakrájíme na cca 0,5 cm kolečka.…
Kuřecí prsa nakrájená na nudličky můžeme předem potřít 1 lžící oleje s kořením a nechat v chladu cca 30 minut. Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a na něm necháme…
Do misky prosejeme mouky, přidáme sušené droždí, špetku soli a promícháme. Přilijeme vlažnou vodu, nakonec olej a uhněteme těsto. Zakryjeme fólií nebo víkem a necháme 30…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…
Mrkve nastrouháme nahrubo a hodíme do rozpáleného hrnce na chvíli orestovat, poté přidáme rozvonět prolisovaný česnek.Do hrnce vlijeme rajčatové sugo, zcezené všechny 3…
ze surovin na preferment umícháme hladké těstíčko, které necháme zakryté asi 10-12 hodiny kynout.Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho kynout přibližně…
Léto, těstoviny a vhodná zelenina k sobě patří. Italská kuchyně se propletla i do českých receptů a usadila se tu pevně. Z mála surovin je během půl hodinky skvělé jídlo…
Plátek krkovice či kuřecí prso nařízneme a naklepeme, potřeme sugem (okořeněný rajský protlak solí, pepřem, česnekem, oregánem), okořeníme a položíme na něj na hranolky…
Všechny suroviny na těsto spolu dobře promícháme, necháme asi 45 minut odpočinout a v uzavřené míse uložíme na 12-24 hodin do lednice.Před upotřebením těsta…
V hluboké pánvi na oleji orestujeme dosklovata cibuli. Pokud děláme masovou směs, dáme první namleté maso. Chvilku opékáme a pak přidáme zeleninu nahrubo nastrouhanou…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Trpělivost bochník přináší: Ovládněte sílu kvásku a naučte se péct domácí chléb na jedničku
Krkovička na bramborách: Štavnaté plátky masa s jemnými smetanovými brambory zvládne i začátečník, práci ušetří remoska
Filmové hostiny: Herci ze Slunce, seno, erotika si do Itálie opravdu přivezli vlastní jídlo