Víno portské - suroviny a ingredience
Nutriční hodnoty
Energie | 701 kJ / 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recepty s touto surovinou
Kuřecí na liškách a tymiánu
Recept ještě nebyl hodnocenV pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Maso omyjeme, osušíme a položíme do pánve kůží dolů a opečeme…
Sušené maso
Recept ještě nebyl hodnocenSušené maso získalo na oblibě teprve nedávno, avšak jeho historie je dlouhá. Je výborné jako jednoduchá a vydatná svačina během dne nebo na větší výlet. Zároveň jej lze…
Krůtí játra na slanině a portském víně s mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenJátra očistíme a nakrájíme na větší kostky, slaninu na kostičky, šalotku na drobno, česnek prolisujeme a kapii nakrájíme na proužky, či kostičky.Na pánvi s máslem si…
Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku osolíme a opepříme a opečeme ji na rozpálené pánvi s olejem ze všech stran. Měla by zůstat uvnitř šťavnatá, takže ji opékáme cca 2 minuty z každé strany .…
Domácí paštička
Recept ještě nebyl hodnocenJemnou chuť kuřecích jater doplní sladké, chuťově bohaté portské víno, česnek a tymián. Játra krátce restujeme a poté rozmixujeme spolu s máslem, smetanou a zbytkem…
Kachní prsa s portskou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenOstrým nožem nakrájíme kůži na prsou na malé kostičky tak, abychom prořízli kůži se sádlem ale neřízli do masa - vytekla by nám šťáva. Do zářezů vetřeme koření a sůl.…
Čokoládové řezy s višněmi v portském víně
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus: vejce s cukrem vyšlehat do pěny, pak zlehka vmíchat prosátou mouku s kakaem a olej. Hmotu rozetřít na peč. papír a péct na 200° 8-10min. Krém: smíchat žloutky,…
Kuřecí roládky, cibulová omáčka a bramborové pavé
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí roládky tentokrát netradičně naplníme vaječnou omeletou, paprikášem a fáší s petrželkou. Jako přílohu pak připravíme pavé z brambor a sýra, které je inspirováno…
Domácí paštika z kachních jater
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou…
Švestky ve slanině
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravujete slavnostní menu, nebo švédský stůl? Pak nesmí chybět jednoduchý, ale chutný předkrm, který naladí chuťové pohárky na další chod. Ideální volbou jsou pečené…
Jelení kýta s houbami, bramborovými plackami a omáčkou z portského vína
Recept ještě nebyl hodnocenNa podzim jsou tradiční zvěřinové hody. Vy si takové hody můžete udělat doma s inspirací tohoto receptu. Opečená jelení kýta s bramborovými plackami je doplněna voňavou…
Hovězí veverka s květákovo-bramborovým pyré
Recept ještě nebyl hodnocenVeverku nasolíme, opepříme a dáme odpočinout do chladu alespoň na 30 minut. Mezitím dáme vařit brambory a květák (může být v jednom hrnci). Po uvaření, nebo lépe…
Drůbeží paštika s portským vínem
Recept ještě nebyl hodnocenJemná kuřecí játra potřebují výraznější doprovod – sladké dezertní víno a ostrý pepř představují solidní dvojici, která vyzdvihne paštiku mezi prvotřídní delikatesy. Pak…
Kuřecí játra na portském víně a kachním výpeku
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánev vložíme výpek z kachny. Pokrájenou cibuli na kachním výpeku orestujeme dozlatova. Přimícháme nadrobno pokrájený česnek. Játra opepříme a opečeme na druhé…
Pikantní vepřová panenka s bylinkami a bramborovými špalíčky
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a pak na ní opečeme ze všech stran panenku.…
Marmeláda z červené cibule
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozpusťte máslo a olej. Vsypte cibuli a česnek a míchejte, až se máslem a olejem obalí.Poprašte cukrem, tymiánem, solí a pepřem, případně chilli, a promíchejte…
Srnčí kotleta v portském víně a brusinkách
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, odblaníme, vložíme vcelku do marinády z 2dcl vína, balsamica, soli, pepře a drceného jalovce a marinujeme minimálně 24hod. v lednici. Poté přendáme vše i s…
Mexická kuřecí stehna s francouzskými cibulkami na másle
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na marinádu smícháme, mimo cibule. Do marinády vložíme stehna a vmasírujeme do nich marinádu. Přes noc necháme odležet v lednici.Druhý den nakrájíme…
Růžová líčka mladého býčka
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi necháme zesklovatět slaninu, pokrájenou na kostičky. Přidáme trošku oleje, vložíme maso a zprudka opečeme, / kdo může nádobu z PH použít na sporáku, restuje…
Nevšední melounový salát
Recept ještě nebyl hodnocenSlanou cibuli promícháme s portským vínem. Plátky okurek a melounu promícháme, přidáme cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidáme estragon, nakrájený na…
Steaky "nadivoko"
Recept ještě nebyl hodnocenKoření utlučeme v hmoždíři na drobnou směs, promícháme s octem do husté kašičky a vmasírujeme do plátků masa.Maso naskládáme do misky, zalijeme portským vínem tak, aby…
Paštika z krůtích jater s brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve pokrájíme brusinky a namočíme do portského vína, ve kterém je necháme min. hodinu ležet. Z jater odebereme 150 g a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Plátky…
Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem
Recept ještě nebyl hodnocenKuře stáhneme z kůže, oddělená stehna a prsa překrojíme na půl, tím získáme 8 kousků. Zbytek s kůží schováme na pozdější použití, třeba do vývaru. Papriku očistíme,…
Další suroviny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketové sliders aneb Mini burgery: Šťavnaté mleté hovězí s rozpečeným sýrem mezi plátky grilované cukety báječně dochutí i slanina
Jaký je rozdíl mezi brusinkou a klikvou a která z nich pomůže s nepříjemnou infekcí?
Peče celá země: Jak na dokonalý palačinkový dort? Porotci prozradili, co je zásadní